Novák Katalin: 26 ezer gyerek nyaralhat a balatoni Erzsébet-táborokban

Közel 26 ezer gyerek nyaralhat idén a balatoni Erzsébet-táborokban Fonyódligeten és Zánkán – jelentette be Novák Katalin kedden az M1 aktuális csatorna műsorában, majd hozzátette: további 50 ezer gyereknek biztosítják azt a lehetőséget, hogy lakóhelyéhez közel, napközis táborokban vegyen részt. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
novák katalin
2017. június 20. MTI

Az idén már a hatodik szezon kezdődik meg, és vasárnap már el is indult 2400 gyerekkel az első turnus – mondta az Emmi család-, ifjúsági- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára . Ugyanakkor hamarosan megkezdik a Fonyódligeti és a Zánkai Tábor teljes felújítását, így 2020-tól, immár 60 ezer gyerek nyaralhat majd a Balatonnál, nemcsak belföldiek, de a határon túl élők is.

A politikus a Kossuth Rádió keddi, 180 perc című műsorában ismertette: tíz héten keresztül zajlanak a táborok, amelyekért a szülőknek jelképes összeget, 1000 forintot kell fizetniük, és azt is levásárolhatják a gyerekek. Szintén jelképes összegbe, napi 100 forintba kerülnek a napközis táborok. Ugyanakkor a táboroztatásnál szociális alapon nem tesznek különbséget a gyerekek között; erre külön programja létezik az igen sokrétű Erzsébet-programnak – tette hozzá.  Elmondta: a bölcsődék és az óvodák összevonásokkal oldják meg a gyerekek felügyeletét.