Novák Katalin: a házasság biztonságot nyújt a pároknak

Egy héten át a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet a Házasság Hete elnevezésű országos kezdeményezés. Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szerint a házasság a gyermekvállalás előszobája, mert biztonságot nyújt a pároknak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 14. Család.hu

WEST PALM BEACH, FL - FEBRUARY 14: A couple exchanges rings as they are wed during a group Valentine's day wedding at the National Croquet Center on February 14, 2014 in West Palm Beach, Florida. Approximately 40 couples were married in a ceremony put on by the Palm Beach Country Clerk & Comptroller's office. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Magyarországon 2010 óta folyamatosan nő a házasságkötések száma. 2010 és 2015 között 10 ezerrel – közel 30 százalékkal – nőtt az egymásnak hűséget fogadó párok száma. 2016 első tizenegy hónapjában a házasságkötések száma 11 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, aminek tükrében az elmúlt 13 évben tavaly kötötték a legtöbb házasságot.

Az államtitkár bízik abban, hogy a családalapítás előtt álló fiatalok és a már családosok közül is egyre többen ismerik a számukra kidolgozott kedvezményeket és élnek a magyar kormány családtámogató intézkedéseivel.

A 2015-ben bevezetett, évi 60 ezer forintos első házasok kedvezményét már a lehetőség első évében 21 ezer házaspár igényelte. Tavaly a kedvezményben részesülő házaspárok száma az előzetes adatok szerint tovább nőtt, 23 ezerre. Idén januártól a kedvezmény akkor is két éven át jár az érintetteknek, ha időközben gyermekvárás miatt jogosultak lesznek a családi adókedvezményre is.

A cikk itt folytatódik!