Novák Katalin: szülőnek lenni jó

Szülőnek lenni jó címmel másfél hónapos családbarát kampány indult - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2018. szeptember 11. MTI

Novák Katalin közlése szerint a kampány során fél- és egyperces filmekkel hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy gyermeket nevelni jó, “egy életre szóló kaland”. Ezek a kisfilmek oldottan próbálnak választ adni a fiatalok családalapítással kapcsolatos dilemmáira – fogalmazott a politikus.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 2018 a családok éve, és a kormány nem csak szavakban áll a családok mellett. A Köldökzsinór-program a határon túl született magyar gyerekeknek nyújt támogatást; azok a fiatalok, akik felsőoktatási tanulmányaik alatt vállalnak gyermeket, két évig jogosultak gyedre, az első gyermek után felfüggeszthetik a diákhitel törlesztését, ha megszületik a második gyermek, akkor mentesülnek a diákhitel felének megfizetése alól, a harmadik után pedig egyáltalán nem kell visszafizetniük – sorolta a kormány családbarát intézkedéseit Novák Katalin.

Hozzátette: a harmadik és további gyermekek után a jelzáloghitelből egy-egy millió forintot átvállal az állam, valamint ingyenes a nyelvvizsga és a KRESZ-vizsga a fiatalok számára. És még lesznek további meglepetések, a családtámogatási rendszer bővülni fog – ígérte.

A családok mellett állunk – hangoztatta az államtitkár. A kormány a családszervezetekkel, az egyházakkal és az önkormányzatokkal összefogva támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást és gyermeknevelést – mondta Novák Katalin.

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd