Nyaralás helyett is tanulnak a kínai gyermekek

A tanulásról szólt a nyári szünet is a kínai gyermekek tömegeinek - a szülők különórákkal próbálják felkészíteni a fiatalokat a szeptemberi iskolakezdésre. A feszített napirend oka, hogy aki nem az élen végez, annak szinte alig van esélye a szüleinél sokkal szebb jövőre - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
iskola
2018. augusztus 23. csalad.hu

“Nem hagyhatom, hogy már a kezdéskor lemaradjon” – mondta Huo asszony, aki a kelet-kínai Fuzhou településen alig öt nappal a középiskolai felvételi után máris nyári iskolába vitte a gyermekét. A sikeres felvételi az ifjoncnak tehát nem nagy nyári mulatozást, hanem a vakáció alatti, pontosabban helyette megszervezett nyári iskolai elfoglaltságot jelentett. Nem is akármilyet, az angol nyelvű China Daily című napilap riportja szerint a szerencsés gyermek minden nap reggel nyolc és este hat óra között volt kénytelen az iskolapadban görnyedni. Azért, hogy szeptemberben felkészültebben kezdje meg a tanévet. A lap beszámolója szerint nem Huo asszony az egyetlen, aki nem hagyja pihenni gyermekét még nyáron sem, és még így is folyamatosan amiatt aggódik, mi lesz az iskolai év megkezdése után.

A China Youth Daily augusztus elején ismertette annak a közvéleménykutatásnak az eredményét, amiben a kicsit több, mint 2000 válaszadó 93 százaléka mondta azt, hogy a szünetben legkevesebb két iskolai felkészítő foglalkozásra beíratta gyermekét. Zhang Lei, középiskolai tanár azt nyilatkozta, abban az intézményben, amelyben Anhui tartományban ő személy szerint dolgozik, a fiatalok 75 százalékáról úgy tudja, hogy a nyár egy részét is az iskolában töltik.

A bejegyzés folytatásához kattints.