Őket jelölték a Jószolgálat-díj különdíjára, ön dönthet!

Polgármester, aki szegény családból tört ki, és mára felszámolta falujában a bűnözést, trolibuszsofőr, aki sérült emberek álmait váltja valóra, civil emberek, akik egy magyar zsákfalu mélyszegénységben élő gyerekeinek nyújtanak segítő kezet és egy dinamikus, fiatal kerékpárosokból álló civil szervezet, akik két keréken viszik az adományokat a rászorulóknak. Ők négyen a Jószolgálat-díj különdíjának jelöltjei, és ön dönthet arról, ki kapja meg közülük. Bármelyikük megérdemelné.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. május 04. Origo

“A Jószolgálat-díj missziója az is, hogy a szociális munkára nem kizárólag mint szakmára hívja fel a figyelmet, hanem az emberiesség, a humánum egy alapvető és magától értetődő formájára” – mondja a közönségdíjról Tóth Simon Ferenc, a díjat alapító Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány képviselője. A különdíj kategóriában négy jelölt van, akik egytől egyig megérdemelnék ezt a díjat, ha továbbolvas, megtudhatja, kik ők. A díjat idén fogják először átadni, bárkit lehetett jelölni, aki szociális területen végez példaértékű munkát. A díjátadóra ünnepélyes keretek között 2017. május 31-én kerül sor.

A Jószolgálat-díjat 2016-ban azért alapította a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány, hogy a különböző területeken szociális munkát végzők áldozatos és példaértékű munkáját bemutassa, valamint a szociális életpályákat népszerűsítve azok társadalmi elismertségét növelni tudja. A Jószolgálat-díj győzteseit a hét nagy magyarországi segélyszervezet (Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt és a Johannita Segítőszolgálat) delegáltjaiból és az alapító képviselőiből álló zsűri választja ki a jelölések alapján.

A zsűri által kiválasztott győztesek mellett, ahogy már említettük, egy közönségdíjas is lesz, erről ön dönthet. A négy jelöltben egy a közös: mindenki a cselekvésben hisz, és abban, hogy meg kell mutatni a társadalomnak, hogy ha van egy probléma, akkor arról nem csupán beszélni kell, hanem tenni is azért, hogy jobb legyen. A facebookos szavazás ide kattintva érhető el, de előtte feltétlenül olvassa el a következő oldalakon a négy jelölt bemutatását!

A cikk itt folytatódik!