Orbán Viktor: családonként átlagosan 2,1 gyerekre lenne szükség

Egy hazafias kormányzás célja csak a nemzet és az ország megerősítése lehet – hangsúlyozta Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családbarát
2017. július 23. MTI

Tusnádfürdõ, 2017. július 22. Orbán Viktor miniszterelnök elõadást tart a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdõn 2017. július 22-én. Mellette jobbra Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke. MTI Fotó: Veres Nándor

A miniszterelnök kifejtette, hogy egy erős ország esetében nem lehet beszélni demográfiai hanyatlásról, mert csak azok az országok maradnak fenn, amelyek biológiailag képesek magukat fenntartani. Ahhoz, hogy Magyarország ilyen országgá váljon, családonként átlagosan 2,1 gyerekre lenne szükség. Az állam ezt csak azzal segítheti elő, hogy családbarát környezetet teremt – magyarázta.

Magyarország a családtámogatásra fordított pénzt a multiktól veszi el, különböző különadók formájában – mutatott rá, ismertetve, hogy a bankszektortól 272, a biztosítóktól 31, az energiaszektortól 120, a telekommunikációs ipartól 55 milliárd forintnyi különadót hajt be évente a kormány.

A nagy profitok egy részét elvesszük, annak érdekében, hogy odaadjuk azoknak, akik dolgoznak és közben gyermeket nevelnek, és így gondoskodnak a nemzet jövőjéről” – magyarázta Orbán Viktor.