Óriási üzlet a karácsonyi fotózás

A karácsony hatalmas biznisz, rengetegen próbálnak az ünnepekből hasznot húzni. Az Egyesült Államokban a Mikulás hozza az ajándékot, aki ezért roppant népszerű. Így a szülők többsége nem hagyja ki a lehetőséget, hogy a gyermeke pózolhasson a Mikulással egy-két kép erejéig, és ennek a szervezők igencsak megkérik az árát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
karácsony
2017. december 08. Origo

Az Egyesült Államokban nagy hagyománya van annak, hogy a gyerekeket lefotózzák a Mikulással. Ennek több verziója is létezik. Lehet egy plázában sorban állni a helyi Mikuláshoz, akivel egy közös fotó jellemzően ingyenes vagy pár dolláros kiadás.

Ezzel az a baj, hogy ahány város (vagy pláza), annyi Mikulás, így a piros ruhás jelmezbe öltözött Mikulások között erős a minőségi különbség.

Így aki egy igazán autentikusan festő Mikulással, ízlésesen elkészített háttér előtt szeretne a gyerekéről fotót, annak elég komoly összeget kell kifizetnie.

Mennyibe kerül egy közös kép a Mikulással?

A Moneyish összegyűjtötte, hogy milyen árkategóriába esnek a fényképek a Mikulással az Egyesült Államokban.

Az oldal azt írja, hogy egy – átlagos – nashville-i áruházban darabonként 14 dollárt (3 700 forint) kell fizetni egy 10×15 centiméteres fényképért, viszont ha az adott képből digitális másolat is készül, az további 10 dollárba (2 640 forintba) kerül.

A helyszínen egy kétgyerekes anyuka arról számolt be, hogy bár sokalta a pénzt, végül mindkét gyermekét lefényképeztette, összesen 28 dollárért (7 400 forintért).

A cikk itt folytatódik!