Örökbefogadók találkozója

Idén is megrendezésre került az Együtt az Életért Egyesület szervezésében az Örökbefogadók találkozója Lakiteleken. A hagyományosan három napon át tartó rendezvény az örökbefogadások kérdéseit öleli fel. Ezúttal a gyökérkeresés témáját járták körül az előadások és a beszélgetések.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
örökbefogadás
2018. május 03. Közlemény

Az örökbe fogadott gyermekek előbb-utóbb kérdéseket tesznek fel a származásukról. A nyílt örökbefogadásokon keresztül családba került gyermekek szülei – mivel ismerik a biológiai szülőt vagy szülőket – tudnak képet alkotni a gyermek számára a vér szerinti szüleiről. A napokban rendezett találkozó ezt a beszélgetést segítette három felnőtt örökbefogadott előadásával.

Az Együtt az Életért Egyesület 10 éve segíti a bajba jutott kismamákat tanácsadással, babkelengyével, anyaotthoni szállás szervezésével és – ha nincs más megoldás – nyílt örökbefogadások előkészítésével. Évente kétszer szerveznek örökbefogadásra váró házaspároknak találkozót, további két alkalommal találkoznak örökbefogadott gyermeket nevelő családokkal.

Örökbefogadással kapcsolatos rövidfilmjeiket az Együtt az Életért youtube csatornán tekinthetik meg.