Országossá válik az anyák háza rendszere

Országossá teszik az anyák háza rendszerét, amelynek az a lényege, hogy minél komplexebb támogatást adjon a beteg gyermekük mellett lévő szülőknek – mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
velkey györgy
2017. december 03. MTI

Budapest, 2017. november 27. Velkey György, a budapesti Bethesda Gyermekkórház fõigazgatója, a Magyar Gyermekorvosok Társasága elnöke (b) és Molnár László, a svéd SCA Hygiene Products Kft. divízióigazgatója (j) átadja az Anyák háza országos program díját Hegyi Henrik Dénesnek, a kisvárdai Felsõ-Szabolcsi Kórház fõigazgatójának (k) a Bethesda Gyermekkórházban tartott sajtótájékoztatón 2017. november 27-én. Jövõ év végétõl öt Anyák háza mûködhet az országban; a program célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, gyermekosztályokon a szülõ végig beteg gyermeke mellett maradhasson, méltó körülmények között. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Velkey György közölte: náluk két év alatt kétszáznál több szülőt segítettek hozzá, hogy beteg gyermekével maradhasson a kórházban, hangsúlyozva, hogy sok esetben az ország távoli részén, nehéz anyagi körülmények között élő családokat segítettek ezzel.

Pályázat révén a karcagi és a kisvárdai kórházat öt-ötmillió forinttal támogatják a rendszer bevezetésében, valamint átadják az ehhez kapcsolódó szaktudást is – ismertette a főigazgató. Az is céljuk, hogy komplex szociális támogatást nyújtva segítsenek megtalálni az összes szóba jöhető támogatást az érintetteknek – tette hozzá.

(Fotó: Bruzák Noémi/MTI)