Összefogásra hív a Katolikus Karitász az iskolás gyermekekért – Legyen öröm az iskolakezdés!

Már csak néhány hét és kezdődik az iskola, a tanév kezdete azonban minden évben nagy anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak. Ezért is indít ismét akciót a Katolikus Karitász. A szervezet 5000 gyermek számára már biztosan segítséget tud nyújtani országszerte. Ehhez lehet még csatlakozni és a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 Forinttal, vagy banki átutalással illetve online adományozással is támogatni a rászoruló tanulókat, hogy még több diáknak legyen öröm az iskolakezdés.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
iskolakezdés
2017. augusztus 21. Közlemény

A Karitász párhuzamosan több segélyprogramot is indított a gyermekekért a „Legyen Öröm az iskolakezdés” akció keretében. Ennek egyik elemeként 20 millió forint értékben 4000 gyermeket támogat utalványokkal egyenként 5000 forint értékben. A Karitász egyházmegyei központjai emellett több mint 10 millió forint értékben nyújtanak iskolakezdési támogatást iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, és egyéb eszközöket tartalmazó tanszerek formájában. A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze az iskolatáskákat, tanszercsomagokat és beiskolázási utalványokat. A helyi Karitász szervezetek önkéntesei országszerte közel 800 településen látogatják meg a legrászorultabb családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit. Emellett több családnak a megfelelő ruházat beszerzése is gondot jelent, ilyen esetekben is igyekeznek segíteni az önkéntesek.

Számos helyszínen kezdik meg a következő napokban támogatások, tanszerek átadását, amelyekről a későbbiekben további tájékoztatást adunk. A segélyszervezet határon túli magyar településeken is támogatást nyújt a diákoknak, iskolatáskákat, tanszereket visz majd több településre is. 5000 gyermeknek már biztosan tudnak segíteni, de szeretnék, ha idén 6000 gyermeknek jutna tanszertámogatás. Ehhez várja a segélyszervezet a felajánlásokat a 1356-os adományvonalon.

Szeptember 30-ig a 1356-os adományvonalra érkező hívásokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják; ez hívásonként 500 forint támogatás a gyermekeknek! Továbbá banki átutalással (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008) vagy online adományozással (www.karitasz.hu) is támogathatjátok a Karitász programját. Legyetek részesei Magyarország legnagyobb iskolakezdési akciójának! Csatlakozzatok  a programhoz és segítsétek az akció sikerét a felhívás terjesztésében!