Öt dolog, hogy sikeres legyen a gyereked

Hosszan lehetne arról értekezni, hogy melyik nevelési módszer a célravezetőbb, a szigorúbb, az engedékenyebb, ám abban nem nagyon van vita, hogy a cél minden esetben az, hogy felkészítsük a gyermekünket az életre. Érdemes azért átfutni azokat a fontos dolgokat, amik hozzásegíthetik gyermekeinket ahhoz, hogy sikeres, boldog, kiegyensúlyozott felnőttek legyenek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. április 05. Család.hu

Kitartás

Noha nem feltétlenül fontossági sorrendben haladunk, azért a kitartás fontos erény, különösen manapság, amikor a technológiai fejlődés következtében minden azonnal történik. A gyermekeink hozzászoktak az azonnali válaszokhoz és persze az azonnali eredményekhez.

Pedig a hétköznapokban ez nem így van, ezért fontos, hogy megtanítsuk nekik a kitartó munka fontosságát, az alkotás folyamatának örömét. Mert hát a kitartás a száguldó XXI. században is erény, még ha ezt hajlamosak vagyunk is elfelejteni néha.

Függetlenség

Szülőként az a dolgunk, hogy a független életre neveljük a gyerekünket, még ha ez néha fájdalmas is. Persze ebbe a függetlenségbe beletartozik a család, az otthon, a barátok, a munka.

A gyermeket már egészen kicsi korától nevelhetjük függetlenségre, például azzal, hogy ráhagyjuk a játékot, nem mi diktáljuk neki, hogy mikor mit tegyen, hanem hagyjuk kibontakozni.

Mi több, hagyhatjuk néha unatkozni is, mert az unalom fontos, ráadásul kreatív dolgokhoz vezethet. Most ebbe nem szeretnénk külön belemenni, de a XXI. század gyerekei nem tudnak unatkozni, mert mindig a kezük ügyében van valami kütyü, amivel elfoglalhatják magukat.

A cikk itt folytatódik!