Öt készség, ami a gyerekszobából visszasegít a munka világába

A régi munkánkat ugyanúgy nem kapjuk vissza, viszont az új munkahelyi feladatokkal meg fogunk tudni birkózni, ha megfelelően felkészülünk rá, erre pedig kiváló időszak lehet a GYES időszaka is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 23. Babafalva

Businesswoman With Daughter

Első olvasatra furcsa ellentmondás, hogy a kisbabával – kisgyerekkel töltött, napi 24 óránkat betöltő elfoglaltság mellett vajon hogyan tudunk a munka világára felkészülni?

Ki vagy Te, anyuka?

Azzal, hogy a mindennapi feladatainkat tudatosan végezzük, rendszerezzük, és odafigyelünk magunkra, mint munkavállalóra is, nemcsak édesanyai szerepünket töltjük be.  Ha mindezt a munkába való visszatéréskor pontokba foglalva beleírjuk az önéletrajzunkba, valamint hitelesen, magunkat értékesebbnek, munkaerőpiaci szempontból hatékonyabbnak érezve lépünk újra „színre”, ez a felsorolás, és főleg ez a kisugárzás hatni fog az állás kiírójára, az interjúztatóra is.

Vagy nem is kell az álláspiacra fellépnünk, számos eset van, amikor a gyes után saját vállalkozást indít a kisgyerekes anyuka vagy apuka, itt is remekül tudja használni a GYES alatt kifejlesztett készségeit.

„Honnan tudod, hogy lehetsz jobb a GYES után?”

Jogos a kérdés: e sorok írója az elmúlt 27 évben ötször volt kismama, ötször élte át a kisgyerekes lét örömeit és nehézségeit és a munkába való visszatérés kihívásait,  öt gyereke nevelésekor mégis minden visszatéréskor  egyre feljebb lépett a karrierlépcsőn,  a kórházi ápolónőből az informatikai szakújságírón át a főszerkesztői pozícióig – ezekből a megélt eseményekből meríti tapasztalatait.  Természetesen ehhez a férje segítségére is nagy szükség volt, kellett, hogy ő támogassa, higgyen benne, segítse a tanulásban, önbizalom-építésben, hisz „egyedül nem megy”.

Vagy mégis?

A cikk itt folytatódik!