Párkapcsolati mítoszok, amiket jobb, ha elfelejtünk

A Nagy Romantikus Filmeken felnőve nehéz szembenézni azzal, hogy a Dirty Dancingben, a Pretty Womanben, vagy a Grease-ben látottak finoman szólva sem bontják ki a valóság minden szeletét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 06. Család.hu

A hollywoodi álomgyár feladata persze az, hogy álmokat gyártson, nekünk pedig az, hogy ezeket megnézzük és álmodozzunk (legalább arra a 1,5-2 órára), de az üzenetet jó, ha fenntartásokkal kezeljük.

Lássuk, melyek azok a leggyakoribb mítoszok, amelyekkel jobban tesszük, ha leszámolunk, ha egészséges, boldog kapcsolatot szeretnénk!

1. Negyven fölött a férfi nem véletlenül egyedülálló

Eléggé elterjedt vélekedés, hogy ha egy férfi 40 fölött egyedülálló, akkor ott valami hiba van. Pedig ez butaság, hiszen egyrészt a világ sokat változott, akár csak az elmúlt 20 évben is, másrészt sehol sincs előírva, hogy mindenkinek a húszas, harmincas éveiben kell megtalálni az igaz szerelmet (vagy legalább a jó párkapcsolatot).

Az általánosítás soha nem jó, érdemes mindenkit a személyisége és a cselekedetei alapján megítélni, mert nem tudhatjuk, mi rejlik a háttérben: lehet, hogy valakinek a karrier volt eddig a legfontosabb az életében, de könnyen előfordulhat (láttunk már példát rá, miként persze az ellenkezőjére is), hogy éppen ezért lesz nagyszerű társ és apa belőle.

2. A szerelem mindent helyrehoz

Ebbe a csapdába rengetegen beleestek már, és bele fognak a jövőben is, amikor úgy érzik, csak ők tudják megmenteni a másikat. Pedig a múlt sérüléseit (legyen az gyermekkor, előző házasság) mindenkinek magának kell begyógyítani, amiben persze segíteni rengeteget tudunk, de helyettük gyógyulni nem.

A cikk itt folytatódik!