Pénztárcakímélő tippek karácsonyra – Trükkök, amikkel rengeteget spórolhatunk

A karácsonyi bevásárlások mindannyiunk pénztárcáját és bankszámláját megviselik, de ezekkel az egyszerű és hasznos trükkökkel megelőzhetjük, hogy teljesen lenullázzuk magunkat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 26. Femcafé

Készüljünk fel időben

Az évek során sokszor előfordult már velem, hogy nagyjából a karácsony előtti héten rohangáltam ajándékokért, és nemcsak, hogy akkor szereztem be őket, hanem akkor is találtam ki, hogy mit veszek. Ez viszont nem a legjobb megoldás, mert így hajlamosabbak vagyunk értelmetlen, és jóval drágább meglepetéseket választani, ráadásul az árak összehasonlítására sem marad időnk. Szóval, a legjobb, ha már most átgondoljuk, ki mit kap majd tőlünk, aztán pedig alaposan utánanézünk az üzletekben és a boltokban, hogy hol mennyiért árulják a kinézett meglepetést. Sokat megtakaríthatunk, ha időben kitaláljuk a karácsonyi ajándékokat.

825883-christmas-shoppers

Írjunk részletes listát

Írjuk le, kinek szeretnénk ajándékot venni, mi lenne az, aztán pedig a hozzávetőleges árakat is jegyezzük le mellé. Így egész decemberben tudni fogjuk, mennyit kell félretennünk az ünnepekre, és azt is át tudjuk majd gondolni, hogy ha nem lenne elég a költségvetésünk, min tudunk spórolni, vagy melyik meglepit kell esetleg újragondolnunk.

Figyeljük az akciókat

A karácsony előtti hetekben szinte nincs olyan üzlet, ahol ne lennének kisebb-nagyobb akciók, ezért érdemes utánanézni, mikor várhatóak a leárazások, és akkora időzíteni a vásárlást. De azt se felejtsük el, hogy rengeteg kuponos ajánlatot is találunk az interneten, ráadásul van, ahol a Black Friday egész hétvégén tart, ami azt jelenti, hogy óriási kedvezményekkel várnak a boltokban és a webshopokban is.

 A cikk itt folytatódik