Plüssmacikkal is felszerelik a mentőautókat

Győrből indult és mára országos méreteket öltött az a civil kezdeményezés, amely azt tűzte ki célul, hogy minden mentőautóban legyen plüssmackó. A gyerekek megrázkódtatásainak kezelésében lehet segítség, ha már a mentőautóban szorosan magukhoz ölelhetnek egy plüss játékot. Az összefogásnak köszönhetően alig néhány hét alatt harmincezer plüssmaci gyűlt össze országosan, Győrben ebből több mint hatezer darab.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 13. Család.hu

Hadobás Melitta, a mozgalom borsodi koordinátora arról számolt be: a Facebook-on meghirdetett kampányban két nap alatt ötszázra nőtt a követők száma, végül 3618 macit sikerült összegyűjteni, több mint negyven gyűjtőponton a hónap elejére. A plüssmackókat átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet is csatlakozott a Minden mentőben legyen plüssmaci! kezdeményezéshez.

sick-teddy-bear-toy-photography-1920x1080-wallpaper482659-590x365

Az intézmény december ötödikétől kilencedikéig gyűjtötte a plüssmacikat Heves Megye területéről. Az önzetlen felajánlóknak – akik között számos gyermek is van – köszönhetően több száz maci érkezett a balesetet szenvedett vagy mentőszállításra szoruló beteg kisgyermekek részére, melyet december 12-én, hétfőn adták át az Országos Mentőszolgálat Heves Megyei vezető mentőtisztjének Deutsch Ákosnak, illetve a hatvani mentőállomás vezetőjének Szabó Lászlónak – tudatta a kórház.

A cikk itt folytatódik!