Családháló

Kezdőoldal Háttér Pozitív lett a terhességi teszt? Drága 9 hónap vár rátok

Pozitív lett a terhességi teszt? Drága 9 hónap vár rátok

A gyermekvállalás és a családdá válás nem csak érzelmileg, de anyagilag is nagy kihívás a pároknak. A várandósság idején bizony olyan költségekkel is találkozhatnak, amelyekre sok esetben nem készültek fel. A Pénzcentrum összegyűjtötte, mennyibe kerül ma Magyarországon a babavárás a fogantatástól a szülésig.

Babafalva,

Mielőtt belekezdenénk a témába, szögezzük le: a gyermekvállalásról nem lehet, és nem is szabad kizárólag anyagi szempontok szerint dönteni. Ha a szüleinknél pénzügyi kérdés lett volna a gyerek, nyilván sokan nem születtünk volna meg.

Ugyanakkor érdemes végig venni, hogy milyen felmerülő költségekkel kell számolniuk azoknak a pároknak, akik az első babájukat várják, milyen felszerelésre lesz szükségük, milyen orvosi vizsgálatokat javasolnak, és mindez mennyibe fog kerülni. A Pénzcentrum összegyűjtötte, hogy lehet a legolcsóbban kihozni a gyermekvállalást, és mennyit költ egy átlag magyar pár, amikor az első gyermeküket várják.

Kezdjük a legelején: a nőgyógyász gratulál a leendő anyukának. Innentől indul a terhesgondozás, amit a szülész-nőgyógyász szakorvos, a szülésznő, a családorvos, és a védőnő közösen végez. Az egészségügyi ellátórendszerben a várandós gondozás térítésmentes, tehát ha valaki kizárólag az alapellátást választja, akkor vizsgálatokra egyáltalán nem kell költenie. Vannak viszont ajánlott, választható szűrések is, amikért fizetni kell.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Készülj a tavaszra!

Február közepe van. Ilyenkor már igazán vágyunk a tavaszra. Már a BKK járművein is takarékra kapcsolták a fűtést, vagy annyira...

Close