Pro-life korszak jön Amerikai történelmében?

A 2016-os amerikai elnökválasztás a pro-life republikánusok győzelmét hozta. Donald Trump ígéretet tett, hogy a Legfelsőbb Bíróságba pro-life bírókat jelöl majd ki, törvényerőre emeli a Fájdalmat Érző Magzat Védelme-javaslatot, hogy véget vessen a szörnyűséges, a terhesség késői szakaszában történő abortuszoknak, valamint megvonja a támogatást a Planned Parenthoodtól, ha az továbbra is abortuszokat hajt végre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 30. Családháló

Az alelnöknek választott Mike Pence elkötelezetten abortuszellenes, aki már Indiana kormányzójaként is nagyon sokat tett a meg nem született gyermekek védelme érdekében. Így aztán joggal remélhetjük, hogy nagyon erős pro-life időszak következik az Egyesült Államok történetében, ami egyébként már az elmúlt öt évben is jellemző volt: 334 pro-life törvényt hoztak, hogy megvédjék a magzatokat az abortusztól.

ap423397303699-1144x743

Az abortuszpárti amerikai és külföldi szervezetek már előre tartanak attól, vajon milyen, rájuk nézve negatív változások következnek Trump elnöksége alatt. Különösen azok félnek ettől, akiktől megvonhatják az állami támogatást. Trump a beiktatása utáni első naptól kezdve korlátozni akarja minden olyan külföldi, civil szervezettől a támogatást, amely reklámozza, támogatja, vagy gyakorolja a terhességmegszakítást. Ezzel párhuzamosan a Kongresszus megnyirbálja majd az United Nations Population Fund (UNFPA) támogatást is, amely az ilyen szervezeteket pénzeli.

via