Program a tehetséges fiatalokért – Nem pénzt ígérnek

Már kezdetét vette a La femme fél éven át tartó programja, amellyel ötven tehetséges magyar fiatalt támogatnak. A 30 alatti tehetségek nem pénzt kapnak, hanem tapasztalatot és ismertséget.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 14. szabo.daniel

Már kezdetét vette a La femme fél éven át tartó programja, amellyel ötven tehetséges magyar fiatalt támogatnak. A 30 alatti tehetségek nem pénzt kapnak, hanem tapasztalatot és ismertséget.


30 alattiaknak

Az 50 tehetséges magyar fiatal program a harminc év alatti magyar tehetségekre kívánja ráirányítani a figyelmet. Azokra, akik kivételes adottságuk, szorgalmuk révén a jövő formálói, meghatározó személyiségei lehetnek Magyarországon és a világban. A program olyan tehetségeket mutat be, akik az élet valamely területén átlagon felüli tehetséggel és szorgalommal rendelkeznek.

A kiválasztás időszaka lezárult, az 1373 jelölt közül 36 zsűritag – köztük többek között Geszti Péter, Zelnik István, Benkó Sándor, Koncz Zsuzsa, Schmidt Mária – választotta ki a győzteseket.

Hat hónapos, egyénre szabott mentorprogram

A program célja talán némileg rendhagyó módon – hangsúlyozta megkeresésünkre a program egyik szervezője – nem anyagi segítségnyújtás, hanem bemutatni, ismertebbé tenni ezeket a fantasztikus elhivatottsággal rendelkező fiatalokat, illetve olyan mentorokkal „összehozni” őket, akiknek segítségével még messzebbre juthatnak. Fejlődésüket ugyanis hat hónapos, egyénre szabott mentorprogrammal segítik. Ennek érdekében a kiválasztott 50 fiatal egy-egy segítő személyt kapott maga mellé.

Mentorok a programról

 

A tehetségek között igen vegyes a kép: a kerekesszékes táncostól kezdve az irodalmáron, zenészeken át a designerig találunk fiatalokat, és ehhez idomul a mentorok listája is.
Segíti a munkát például Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Bozsik Yvette balettművész vagy épp Gerendai Károly üzletember, a Sziget Fesztivál alapítója.

Hogy mely tehetség mely mentorhoz került, illetve melyikük mit szeretne elérni a program alatt és az életben kiderül itt.