Programok hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 16. bencze.aron

Ha még nincs programötletetek a hétvégére, nézzétek át összeállításunkat.


Nyílt hét a Hagyományok Házában

(Budapest, – szeptember 12-18.)

A sok-sok év tapasztalata mostanra nélkülözhetetlen tudás birtokába juttatta az intézményt, sokszínű tevékenységei által ezt a tudást igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Ezt szeretnék szeptember elején bemutatni, felhívni a széles közönség figyelmét a néphagyomány mai hasznosításának, megélésének módjaira. Előadások, bemutatók, kiállítások, kulisszatitkok várják az érdeklődőket.

Részletes programok.

Mesefesztivál
(Veszprém, Kabóca Bábszínház – szeptember 14-18.)

A Mesefesztiválon találkozhatnak napjaink nagy mesemondóival, letűnt idők és gyermekkorunk kedvenc meséivel, megismerhetik a legfrissebb gyermek- és ifjúsági könyvújdonságokat, a 21. század legújabb és legkedveltebb meséit. Veszprémben nemcsak a házak mesélnek!

Bővebben a Mesefesztiválról.

Dinokert – Dinoszaurusz szoborkiállítás
(Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum – kedd kivételével minden nap 10:00 – 18:00)

Hogyan éltek? Mit ettek? Hogyan nézhettek ki? Ha szereted a dinókat, biztosan foglalkoztatnak ezek a kérdések. Csisztu Péter és Peredy Zoltán szobrászművészek életnagyságú dinó-rekonstrukciói segítenek közelebb kerülni kedvenc lényeidhez.

Bővebben a kiállításról.

Nemzeti Vágta
(Budapest, 56-osok tere és Hősök tere – szeptember 14-18.)

A rendezvényen a lovak és a lovassportok kapják a főszerepet, valamint a különböző korok korabeli lovasságának bemutatása (például Hadik-huszárok). Az esemény központi eleme a névadó “Nemzeti Vágta”, melyre évente mintegy 100 település nevezi be a lovát és lovasát. A Nemzeti Vágtára jelentkezhet minden magyar önkormányzat, minden határon túli közösség, de akár magánszemély is.

Az esemény programja.

Legkisebbek Mozija
Budapest, Puskin, szeptember 10. – december 24.

Mozis élmény nemcsak a nagyoknak jár, a hatalmas sikerre és érdeklődésre való tekintettel a Puskin mozi az idei szezonban is helyet biztosít a kicsiknek szóló programoknak. Folytatódik a kifejezetten gyermekekre szabott vetítéssorozat; a Legkisebbek Mozija.

A program részletesen. 

A fagy birodalma – Titkok és rejtélyek a sarkvidékeken
Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, szeptember 10. – november 2.

Csontig hatol a hideg. A tomboló szél zúgását semmi sem képes túlharsogni, az óriási hóviharban egyméternyire sem látni előre. Sötét van, a napkeltére még több hónapot várni kell, de az égbolt földöntúli, zöld fényben fürdik.

A kiállítás részletei.