Pure lelkigyakorlat: szabadság, döntések, felelősségvállalás

December első hétvégéjén rendezte a Pure Program elsőéves budapesti és székesfehérvári csapatai lelkigyakorlatát Pannonhalmán. Az eseménydús hétvége során, a közel ötven résztvevő lánnyal a ,,Szabadság, döntések, felelősségvállalás” témájával foglalkoztak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
lelkigyakorlatok
2017. december 13. Antal-Ferencz Ildikó

A lelkigyakorlatot közös nyitókörrel indították, ahol mindenki elmondhatta, mit vár a következő három naptól, majd az apátságban szentségimádás segítette, hogy a résztvevők lelkileg is megérkezzenek.

A hétvége meghívott előadója Illyés Erika segítő nővér volt, aki lelkületével, gondolataival vezette a lányokat a szabadságról, döntésről és felelősségvállalásról való gondolkodásban. Szombat délelőtt az ő interaktív előadását hallgathatták meg arról, mit jelent a belső szabadság, hogyan tudunk jó döntéseket hozni, és mindebben hol van a felelősségvállalás szerepe.

Ebéd után műhelymunkák, kollázskészítés és bibliodráma során dolgozták fel a résztvevők a hallottakat. A délután különlegessége volt, hogy a PURE Program önkéntes csapatvezetői is megosztottak tapasztalatokat saját életükből a lányokban felmerülő kérdésekre reflektálva. Az estét közös filmnézés, majd beszélgetés, éneklés és ima zárta. Vasárnap a zárókörben mindenki elmondhatta, milyen élményekkel tér haza, ezt követően a lányok közös szentmisén vettek részt, ahol már több szülő is csatlakozott a csapathoz.

(Fotók: Hegedűs Márton)