Püspöki tiltakozás az abortusz körüli csend miatt

Kemény szavakkal jelezték véleményüket Mexikó katolikus püspökei egy közleményben: miközben a születő életek ezreinek felfüggesztését csend veszi körül, ez a hallgatás bűnrészessé tesz bennünket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. április 01. Családháló - Vatikáni Rádió nyomán

Az élet nem egy olyan érték, amit mi adtunk magunknak, hanem amit úgy kaptunk – szól a püspökök üzenete, melyet Francisco Javier Chavolla Ramos, Toluca püspöke írt alá, mint a mexikói püspöki konferencia életvédő bizottságának elnöke – tudósított a Vatikáni Rádió. Kiemelte: senkinek nincs joga megsérteni a másik emberi lény integritását és egyetlen emberi lény sem lehet kutatás tárgya, csak azért mert idős, beteg, testi vagy értelmi fogyatékos, vagy mert migráns – fogalmaz a püspök üzenete.

Családellenesség

Ma Mexikóban számos fenyegető veszély éri a családi életet, melyek arra irányulnak, hogy a törvények által változtassák meg a házasság arcát és méltóságát, az élet tiszteletét és a család identitását. Jelenlegi társadalmunkban az állatok tiszteletének az ideológiáját felelősséggel betartják, miközben egy születendő emberi élet halálba küldését mint jogot értelmeznek.

Embertelen és bűnös összezavarás ez – szól a mexikói püspökök közleménye – mely zavar lassan áthatja az egész országot és aminek következtében ma Mexikóban gyermekek ezrei azért nem születnek meg, mert magzatként megölik őket.

Hallgatás

A mexikói püspökök szerint a nagyböjt kiváltságos időszaka jó alkalmat teremt, hogy kijavítsák hibáikat, téves nézeteiket és főként, hogy megtörjék a csendet, mely által a hallgatásuk bűnrészessé teszi őket megannyi emberi élet kioltásáért, amit az abortusszal követtek el.

[shortcodefblock title=”Ha úgy érzed segítségre szorulsz” igazitas=”middle” szelesseg=”57″]Amennyiben te vagy valaki a környezetedből abortuszon gondolkozik és segítenél neki ezt elkerülni vagy te magad keresel kapaszkodót, nézd meg ezt a 2 honlapot (valsagterhesseg.hu és abortusz.hu), ahol infókat kapsz és akár telefonon is beszélhetsz igazi segítőkkel! [/shortcodefblock]