Rágalomhadjárat az életvédő terhességi központok ellen – és ami mögötte van

Mi lenne, ha minden vádaskodás és kritika igaz lenne, ami manapság az életvédő szemléletű terhességi központokat éri (az USA-ban – a szerk.)? Mi van akkor, ha a másik oldalnak van igaza és ezek a központok tényleg becsapják és félrevezetik a nőket? Ha valóban élnének azzal a trükkel, hogy ingyenes abortuszt ígérve magukhoz csábítják a nőket, miközben ilyen szolgáltatást valójában nem is kínálnak?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. április 04. Családháló

A szerencsétlen nő gyanútlanul elmegy a klinikára, ahol egy szakértő orvos helyett egy hitközösség karmai között találja magát, öreg, kardigános nőkkel körülvéve, akik semmiféle orvosi segítséget nem nyújtanak, ahogyan azt az abortuszpártiak szeretik elképzelni. Nyilván ezek a gyanús, átláthatatlan központok csak azért léteznek, hogy rásüthessék a segítséget kereső nőkre a szégyen bélyegét.

Sajnos az elmúlt időben több újságcikk jelent meg, melyek ezekhez hasonló abszurd kritikát fogalmaznak meg az életvédő terhességi központokkal kapcsolatban.

Íme néhány közülük:

  • Vallásos hátterű „klinikák” akarnak a Planned Parenthood helyébe lépni és ez pokoli veszélyes  Faith-Based ‘Clinics’ (Huffington Post, március 17.)
  • A gyanús terhességi központ gyanús válaszokat ad: mit akarnak ezek a pennsylvania-i klinikák elrejteni?  Shady Crisis Pregnancy Center… (Huffington Post, március 17.)
  • Figyeljenek az „abortusz-konzultáció”-ról szóló Google-hirdetésekre : Vallási csoportok félrevezető telefonos trükköket tesztelnek Beware Google Ads…(Bloomberg Businessweek, március 24.)

A harc a tények ellen

Az abortuszlobbi komoly fenyegetésnek érzi az Egyesült Államokban jelenleg működő 2600 terhességi központot és negyven éve próbálja feltárni az állítólagos „bűnözést” ami ezeken a helyeken zajlik. 2000-ben az egyik vezető abortuszpárti szervezet egy röpiratot jelentetett meg „A hamis klinikák leleplezése” címmel. Komoly erőfeszítéseket tettek arra, hogy bebizonyítsák a vádak igazságát, de hiába, azóta sem sikerült senkinek igazolni, hogy bármi alapja lenne az efféle támadásoknak. Vagy egy tucatnyi törvénytervezetet terjesztettek elő, amelyek közül végül mindegyik alkotmányellenesnek lett nyilvánítva.

A leglátványosabb fiaskóra 2015-ben, Kaliforniában került sor, mikor az abortuszpártiak bizonyítékokat próbáltak szerezni az épp terítéken levő törvénytervezetük számára. Beépített emberek küldtek be a klinikákra, hogy leleplezzék az ott folyó szabálysértéseket. Az egyetlen probléma az volt csupán, hogy a kémkedésre beküldött emberek nem találtak semmi illegálisat, csak egy csoport nőket segítő életvédőt és ingyenes, közösség által finanszírozott egészségügyi szolgáltatásokat.

„Megtévesztő hirdetések”

Az egyik amerikai hírportálon jelent meg a „Vigyázat a Google-hirdetésekkel…” című cikk, mely figyelmezteti az olvasókat, hogy vigyázzanak egyes hirdetésekkel melyek a keresett abortuszklinika helyett ilyen terhességi központokhoz irányítanak valójában. A szerző, Alice Hines mondandóját egy történettel támasztja alá. Molly Spadt, egy 30 éves nő egyszer véletlenül egy életvédő központba jutott el, amit összekevert egy abortuszklinikával. A hirdetések alapján azt hitte, választáspárti intézménnyel van dolga és ezt az illúzióját, elmondása szerint, az utolsó pillanatig igyekeztek fenntartani. A megtévesztés módja Molly szerint a „választás” és a „lehetőség” szavak használata volt, amik, mint az köztudott, az abortusz szinonimái. Ez a történet valójában rávilágít az abortuszpártiak torz világszemléletére, ahol az egyetlen megoldás egy nem kívánt terhességre csak az abortusz lehet, a választás egyenlő a terhesség megszakításával, egyéb opció nem létezhet.

[kiemeles]Valójában nem a nők, hanem az abortuszipar az életvédő központok működésének egyetlen vesztese. Ezeket a központokat 90 százalékban önkéntes felajánlásokból és közösségi támogatásból tartják fenn. Igaz, hogy kapnak állami támogatást is minden nő után, aki az életet választja, de az abortuszklinikák is bőven profitálnak a műtétekből, ezért érthető, hogy nem szeretnék elveszteni egy kliensüket sem.[/kiemeles]

Az érem másik oldala

Molly abortuszklinikán tett látogatásának horrorsztorija után jöjjön egy történet a másik oldalról. Angi éppen a barátjánál volt látogatóban, amikor felfedezte, hogy várandós. Nagyon boldog volt a baba miatt és automatikusan feltételezte, hogy a barátja is hasonlóan érez. Csak akkor jött rá, hogy tévedett, mikor barátja az orvos helyett egy abortuszklinikára vitte. A klinikán hiába kérte, nem engedték meg neki az ultrahangot, betették az egyik várószobába és csak akkor engedték ki, mikor már teljesen magán kívül volt és kiabálni kezdett. Angi azóta hét gyerek édesanyja és borzongva gondol vissza arra, milyen közel volt ahhoz, hogy elveszítse az első lányát.

A valóság az, hogy az életvédő terhességi központok a támadások ellenére is sikeresek tudnak maradni. Mert a nőknek joguk van tudni az igazságot a gyermekük fejlődéséről, és ezek a központok gondoskodnak róla, hogy minden ilyen információhoz hozzájussanak. Ezáltal valódi segítséget kínálnak ahhoz, hogy a nők meghozhassák a mindenki számára leginkább felelősségteljes döntést.

(Lifenews nyomán)

[shortcodefblock title=”Ha úgy érzed segítségre szorulsz” igazitas=”middle” szelesseg=”57″]Amennyiben te vagy valaki a környezetedből abortuszon gondolkozik és segítenél neki ezt elkerülni vagy te magad keresel kapaszkodót, nézd meg ezt a 2 honlapot (valsagterhesseg.hu és abortusz.hu), ahol infókat kapsz és akár telefonon is beszélhetsz igazi segítőkkel! [/shortcodefblock]