Reflexológia alkalmazása gyermekkorban

A reflexológia több ezeréves tapasztalatokon alapuló tudomány, melyet használtak a hagyományos kínai és egyiptomi orvoslásban, az ősi indián törzseknél is alkalmazták, és Hippokratész is nagy jelentőséget tulajdonított neki. A reflexológia bőrterületek, pontok és zónák ingerlését jelenti többek között a talpmasszázs is ide tartozik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. április 01. Babafalva

A talp idegvégződésekben rendkívül gazdag, több mint 70 000 idegvégződés található rajta, az érzőideg végződések ingerlésével idegrendszeri távolhatásokat érhetünk el.  A talpon valamennyi szerv, szervrendszer leképezése, zónája megtalálható, így a masszírozás alkalmas állapotfelmérésre és kezelésre is egyaránt. Már néhány kezelés után érezhető a masszázs jótékony hatása.

Csecsemőknél, kisgyermekeknél eleinte egésztest masszázs javasolt, legyen szó akár szeretetmasszázsról, bébi- és gyerek thai masszázsról, de olyan 3 éves kortól már a talpon lévő zónák is jól hozzáférhetőek. Természetesen addig is simogathatjuk finoman a talpukat. Ennek iránya a következő: fentről lefele a talpon és a láb oldalsó részein, lábfejen azonban a masszázs mindig a szív irányába történjen. Bizonyos zónák nagy körültekintést igényelnek, mind sorrendjüket, irányukat, mind nyomáserősségüket tekintve, ezért ezek masszírozását inkább bízzuk szakemberre.

A cikk itt folytatódik!