Részletek az új, abortuszmentes nőgyógyászati központ létrejöttéről

Most elolvashatjátok, hogy a Magyar Közlönyben pontosan milyen határozat jelent meg a Bethesda és az Irgalmasrendi Kórházak fejlesztésével kapcsolatban, amely hamarosan abortuszmentes és hálapénzmentes egészségügyi egységként kezdheti meg működését 2 év múlva. A Bethesda főigazgatója is kommentálta a döntést!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 13. Családháló

Családháló.hu/Képszerkesztőség - Tuba Zoltán

A Közlöny 2017. február 7-i számában a következőt olvashatjuk:

Mindehhez érdekes lehet még, hogy a Bethesda főigazgatója, dr. Velkey György hogyan kommentálta az esetet itt:

Örömmel tájékoztatjuk honlapunk olvasóit és kedves betegeinket, hogy a Kormány néhány napja megszületett határozata kórházunk jelentős fejlesztését teszi lehetővé. Csaknem hat és fél milliárd forintból új épületszárnyat tudunk építeni, és így betegeink ellátását kényelmesebb és korszerűbb feltételek között tudjuk akár már néhány év múlva végezni. A beruházás arra is lehetőséget ad, hogy sürgősségi ellátásunkat fejlesszük, és önálló gyermekpszichiátriai osztályt alakítsunk ki. Széles körű társadalmi és ökumenikus egyházi igényeknek szeretnénk megfelelni, amikor a támogatás segítségével meghonosítjuk a szülészeti ellátást is. Egyházi kórházainkban ma ilyen ellátás nincs, de a Budai Irgalmasrend Kórházával együttműködve, a nőgyógyászati ellátást ott megteremtve, végre ez is szabadon választhatóvá válik Magyarországon. A Bethesda ezzel évszázados hagyományaihoz tér vissza, egyúttal létrehozva a szülészeti, az anyavédelmi, az újszülött-, a csecsemő- és a gyermekellátás nemzetközileg is támogatott intézményi egységét. A terveink szerint két év múlva induló osztályunkon abortuszt nem fogunk végezni – utóbbiakat a törvényi előírásoknak megfelelően továbbra is a területileg illetékes kórházakban dolgozó és lelkiismereti okból ezt nem kizáró szülészek végzik. A természetes úton történő szülésvezetés intézményi meghonosítása mellett – a kormányhatározat által támogatott módon – világos pénzügyi feltételeket alakítunk ki: az általánosan ingyenes szülés mellett a választott szakemberek és az extra szolgáltatások után kell csak az intézmény kasszájába pénzt fizetni, ezzel szeretnénk a paraszolvencia megalázó rendszerét kiiktatni.


Korábban itt és itt írtunk a tervekről és itt a döntésről!

Családháló/Képszerkesztőség – Tuba Zoltán

Az már meg sem lep(ett) minket, hogy a szocialista hevületű “nagyasszonyaink” (alias Bangóné és Vadai Ágnes) totális felháborodással és prüszköléssel fogadták a fejleményeket… Szánalmasak…