Rétvári: újra kell szervezni az oktatást és az egészségügyet a Közel-Keleten

A Közel-Keleten a legnagyobb szükség az oktatás és az egészségügy, valamint az alapvető közműszolgáltatások újjászervezésére van - mondta a Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. január 10. Gyarmati Orsolya

Rétvári Bence ‒ aki háromnapos közel-keleti útjáról számolt be ‒ hétfőn az M1 reggeli műsorában elmondta, azért utazott Irakba, hogy helyben egyeztessen helyi egyházi vezetőkkel az otthonukból elüldözött keresztényeknek nyújtandó humanitárius segítségről.

(Released to Public) Najaf Industrial Secondary School , a US Army Corps of Engineers (USACE) rehabilitation site in Najaf, central Iraq. Najaf Industrial Secondary School, managed and quality-controlled by USACE, is one of 746 that are being rehabilitated and/or constructed throughout Iraq.

A parlamenti államtitkár szerint nagy nehézséget okoz, hogy a keresztényeket elüldöző Iszlám Állam távozása után is sok helyen ellenségesek a településükre visszatérni szándékozó keresztényekkel. Elmondta, az ottani keresztény vezetőkkel folytatott megbeszélés után egyértelmű volt, hogy helyben szeretnék közösségük jövőjét újraindítani.

A cikk itt folytatódik!