Rosszul esznek és verekedősek a magyar gyerekek

Szűk lakásokban élnek, szegények, sokat dohányoznak, az anyjukkal megértik magukat, a kortársaikkal nem, de legalább keveset drogoznak - derül ki egy UNICEF-jelentésből.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 11. szabo.daniel

Szűk lakásokban élnek, szegények, sokat dohányoznak, az anyjukkal megértik magukat, a kortársaikkal nem, de legalább keveset drogoznak – derül ki egy UNICEF-jelentésből.


Hollandia a gyerekek Eldorádója, az országban minden adott ahhoz, hogy jól érezzék magukat, és ők boldogok is, nincs a Földön olyan hely, ahol szívesebben élnének, mint a hazájukban – derül ki az UNICEF most bemutatott, a világ 29 legfejlettebb országában élő gyerekek helyzetéről készített jelentéséből. A nemzetközi szervezet 2007 óta minden évben készített eddig hasonló kutatást, de amíg eddig csak a gyerekszegénységre koncentráltak, most a vizsgált területeket kibővítve az volt a téma, hogy mennyire élnek jól, és mennyire vannak jól ezekben az országokban a gyerek. A szegénységre, az egészségre, az oktatásra, az erőszakra és a környezetre vonatkozó adatok vizsgálata mellett a gyerekeket is megkérdezték arról, hogy érzik magukat a bőrükben.