Rövidebb nyári szünet jöhet

A szülők kevés szabadsága miatt rövidülhet a diákok nyári szünete - ezt Hoffmann Rózsa mondta iskolásoknak tartott rendhagyó osztályfőnöki órán Keszthelyen. Az oktatásért felelős államtitkár arról is beszélt, hogy az érettségi és felvételi rendje miatt mindez nem változtatja meg a vakáció menetrendjét a középfokú intézményekben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 26. czefernek.lena

A szülők kevés szabadsága miatt rövidülhet a diákok nyári szünete – ezt Hoffmann Rózsa mondta iskolásoknak tartott rendhagyó osztályfőnöki órán Keszthelyen. Az oktatásért felelős államtitkár arról is beszélt, hogy az érettségi és felvételi rendje miatt  mindez nem változtatja meg a vakáció menetrendjét a középfokú intézményekben.


Az oktatásért felelős államtitkár hétfőn tartott rendhagyó osztályfőnöki órát az Asbóth Sándor Térségi Középiskolában. Amint az a Zalai Hírlap beszámolójából kiderül, Hoffmann Rózsa diákok kérdésére válaszolva beszélt arról, hogy szülők kevés szabadsága miatt rövidülhet a diákok nyári szünete, ám ez nem érinti a középiskolákat az érettségi és felvételi rendje miatt.

A politikus egyébként az Európai Unió által indított Tevékeny időskor és a generációk közötti együttműködés elnevezésű program keretében látogatott el a helyszínre, ahol arról beszélt,  hazánkban ma nagyon sok idős ember él magányosan, amit legtöbbjük nagyon nehezen visel. Ezért arra hívta fel a figyelmet, hogy önkéntes munka keretében vagy csupán saját felelősségérzetből segítsük a környezetünkben élő időseket, ami mindkét generációnak hasznára válik.

Szintén a diákok felvetése kapcsán ejtett szót az érettségi szigorításáról is az oktatási államtitkár, aki szerint rossz a helyzet, a fiatalok felkészülése stabilabb kell legyen. Hoffmann szerint a munkához való viszonyuk sem megfelelő, de az iskolában nagy százaléknak gyenge a felkészültsége. Hozzátette, világszerte tendencia, hogy a mérhető tudásszint eléri az ötven százalékot. Ehhez képest a magyarországi húsz százalék nagyon alacsony – vélte az államtitkár, majd megnyugtatásul azt is elmondta, hogy a mértéket fokozatosan emelik majd, első körben csupán öt százalékkal.