Sokkot kaptak a gyerekek: óvodában ünnepelték meg egy ötéves transzgender „átalakulását”!

Sok szülő fontolgat jogi lépést egy kaliforniai óvodában történtek miatt: az egyik óvónő ugyanis „átalakulási ünnepséget” rendezett a csoportban egy ötéves kisfiúnak lánnyá válása alkalmából…

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. november 06. Családháló

Noha a történtek óta csak úgy záporoznak a dühödt levelek az intézmény vezetőségéhez, a Rocklin Academy Schools úgy véli, nem volt szükség szülői beleegyezésre a ceremónia megtartásához, annak ellenére, hogy a csoportban lévő gyerekeket valósággal sokkolta, hogy az eddig kisfiúként ismert társuk egyszer csak lányruhában jelent meg, és lánynéven mutatkozott be.

Az intézmény vezetése nyugodt lehet, hiszen az államban hatályos törvények szerint NEM elfogadni egy transzgyereket diszkriminációnak számít, és jogilag perelhető bárki, aki kifogást emel a témát illetően.

A szülők kizárólag a gyerekeiktől értesültek csoporttársuk „átalakulásáról”, mondja Jonathan Keller a Kaliforniai Családi Tanács egyik munkatársa. Az ovisok arról számoltak be, hogy a tanév utolsó napjainak egyikén az óvónő két könyvből olvasott fel nekik – mindkettő a transzgenderségről szól, és kimondottan 4-8 éveseknek íródott. (!!) Ám a dolog itt nem állt meg: az óvónő ugyanis egyszer csak kiszólította az egyik ötéves kisfiút, aki bement a mosdóba, majd kislánynak öltözve jött elő. Ekkor az óvónő „bemutatta” a gyereket a többieknek, és elmagyarázta, hogy társuk mostantól lány, és lányneve is van, így kell őt mostantól szólítani.

Keller szerint a történtek rendkívül felkavarták a gyerekeket. „Néhány kislány zokogva mesélte el szüleinek, mi történt, és aggódva kérdezte: „Én is kisfiúvá fogok változni?”

Egy kisfiú pedig, akinek mindezidáig fogalma sem volt a „gender” fogalmáról, megkérdezte az édesanyját, hogy akkor holnaptól járhat-e kislányruhában oviba…

A szülői megkeresésekre válaszolva Jillayne Antoon igazgató kiküldött egy levelet, amelyben azonban egy árva szó sem esik transzneműségről, átalakulási ceremóniáról, vagy arról, hogy mi is történt a csoportban.

Antoon mindössze annyit tett, hogy felhívta a szülők figyelmét: a két könyv, amelyből az óvónő olvasott, „a gyerekek korának megfelelő” tartalmú, az intézmény pedig „megvéd minden gyereket, legyenek bármilyen neműek, illetve érezzék magukat bárminek is.”

A kaliforniai törvény egyértelműen kimondja, hogy azokról a segédanyagokról, amelyek a gendert, a szexuális orientációt vagy a családi életet tárgyalják, és nem érintik az emberi szaporító szerveket, a pedagógus nem köteles előzetesen a szülőkkel egyeztetnie.

Ezen kívül ugyancsak törvénybe foglalt jog, hogy minden tanuló kifejezhesse saját maga választotta nemi identitását, és ennek megfelelően – legyen biológiai neme bármi – a választott neme alapján kell őt megszólítani mind a személyes névmás, mind a név tekintetében.

Törvény ide vagy oda, egy sor szülő döntött úgy az eset után, hogy kiveszi a gyerekét az intézményből, vagy legalábbis fontolgatja ezt a lépést, amennyiben az iskola vezetősége nem egyezik bele, hogy a jövőben minden ellentmondásos, érzékeny, megosztó anyagról kikérik a szülők véleményét.

via