Soltész: Központi téma lett a család!

Néhány éve még támadások értek mindenkit, aki a családról mint értékről beszélt, mára azonban "sikerült áttörni a falakat" és központi témává tenni a gyermekvállalást és a családpolitikát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2016. november 29. MTI

Soltész Miklós a Kopp Mária és Skrabski Árpád szociológus házaspár által írt, A boldogságkeresés útjai című könyv újbóli megjelenése alkalmából tartott eseményen arról beszélt, hogy az 1990 után elterjedt nézet szerint csak az anyagi jólét számít.

Természetesen szükség van anyagi javakra is, de ha egy országot, egy közösséget csak ezek mozgatnak és az emberek nem foglalkoznak a lelki egészséggel, akkor “óriási nagy bajban leszünk” – fogalmazott az államtitkár.

Soltész Miklós kifejezte abbéli reményét, hogy a most kiadott könyvhöz hasonló művekkel formálni lehet a társadalmat és megváltoztatni a közgondolkodást.
Skrabski Fruzsina, a szerzők gyermeke, a rendezvényt szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke azt mondta, ez a könyv praktikus olvasmány, amely kommunikációs mintát ad a mindennapokhoz, és tanácsokat ahhoz, hogy miként lehet boldogan élni egy közösségben.

Szó esik a kötetben egyebek mellett arról, hogy mennyire fontos a felelősségre vonás helyett dicsérni a másik embert, hogy a jó házasság és a bensőséges kapcsolat a gyerekekkel “egészségvédő faktor” a férfiak számára, de ugyanilyen funkciója van a gyengédségnek, az érintésnek is a párkapcsolatban. A szerzők kitérnek arra is, hogy a viták és a konfliktusok, ha jól oldják meg őket, segítik egy kapcsolat fejlődését – ismertette a könyv főbb témáit Skrabski Fruzsina.

Borókai Gábor, a kötetet megjelentető Heti Válasz könyvkiadó vezetője úgy fogalmazott, a mű kézikönyv ahhoz, hogy “jobban értsük és szeressük egymást”, az együttélés mikéntjéről szól, mindenféle kapcsolat alakításához segítséget ad.