Spanyolország: “tűrhetetlen az abortuszok növekvő száma!”

A spanyol születési ráta (1,38) az egyik legalacsonyabb a világon, és két éve több mint 25 ezer 19 évesnél fiatalabb lány esett meg, és több mint felük (54 százalékuk) döntött a magzatelhajtás mellett.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 20. czefernek.lena

A spanyol születési ráta (1,38) az egyik legalacsonyabb a világon, és két éve több mint 25 ezer 19 évesnél fiatalabb lány esett meg, és több mint felük (54 százalékuk) döntött a magzatelhajtás mellett.


A spanyol konzervatív ABC még 13-án foglalta össze Juan Antonio Reig Plá, Alcalá de Henares püspökének sajtótájékoztatóját a december 30-án tartandó újabb családi szentmise beharangozóján. A spanyol püspöki kar (CEE) családi albizottságának elnöke ugyanis újra szembesítette a résztvevőket a spanyolországi családok helyzetének ijesztő statisztikai tényeivel.

Ő semmiképpen nem nevezné „haladásnak” a spanyol helyzetet, mivel 1990 óta 50 ezer családdal van kevesebb az országban. Az 1981-ben először engedélyezett válás óta 2,5 millióan éltek ezzel az új joggal, amit inkább kudarcnak tart, nem haladásnak. Tudniillik senki sem azért házasodik össze, hogy aztán elváljon – emlékeztette az érintetteket. A spanyol születési ráta (1,38) az egyik legalacsonyabb a világon, és két éve több mint 25 ezer 19 évesnél fiatalabb lány esett meg, és több mint felük (54 százalékuk) döntött a magzatelhajtás mellett.

1985 óta csaknem másfél millió művi vetélésre került sor, és újabb uniós rekord, hogy a spanyol államban hajtották végre a legtöbb abortuszt az elmúlt tíz évben. Szerinte az állam tervezőintézményei „fogamzásellenes” álláspontot képviselnek. Benigno Blanco, a spanyol családfórum platformjának vezetője is ebben a szellemben szólt 15-én, de már más alkalomból, mondván, hogy tűrhetetlen az abortuszok növekvő száma.

A nők elleni és a családon belüli erőszakról pedig Alcalá püspöke megállapította, hogy valóban beteg az a társadalom, ha kezet emel a nőkre, de nem is tartja be a házastársi hűség fogadalmát. Az egyre több egyedül élő idős ember ugyancsak annak a jele, hogy gyógymódra szorul a spanyol társadalom. 300 ezren lakója van most öregek otthonainak, és másfél millió 65 évesnél idősebb ember él egyedül, közülük 245 ezer elmúlt 80 is.

A fiatalok sem adnak okot nagyobb örömre, mert a 18-24 évesek harmada félbehagyja tanulmányait. Európai szinten ők fogyasztják a legtöbb tudatmódosító szert is.