A suli, ahol elveszik az otthoni Xboxot a gyermekektől

Érdekes lépésre szánta el magát az egyik legszínvonalasabb angliai állami iskola, melynek vezetősége úgy döntött, a vizsgaeredmények javítása érdekében elveszi a gyermekek otthoni konzoljátékait.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 24. Család.hu

A nyugat-londoni King Solomon Academy egyike Nagy-Britannia legjobb állami iskoláinak, ahová rengeteg hátrányos helyzetű gyermek jár. Az iskola vezetése úgy döntött, a szülők egyetértésével elveszi a gyermekektől az Xbox- és PS4-játékkonzolokat, valamint a mobilokat, mert a diákok nem pihennek eleget, ami erősen kihat az iskolai teljesítményükre.

„Nem egyszer megtörtént, hogy a szülő bejött az iskolába, és azt mondta, nem szeretné, ha a gyermeke használná ezeket a konzolokat, vagy a mobilját, és inkább eltetetné, amíg a jegyei nem javulnak” – mondta Max Haimendorf igazgató.

„Voltak gyermekek, akik elismerték, hogy késő éjszakáig játszottak, vagy neteztek, majd teljesen nyilvánvalóan ki voltak facsarva a másnapi órákon” – tette hozzá az igazgató.

A nyugat-londoni iskola ráadásul a körzeti állami sulik között 2015-ben a legjobb eredményt érte el a GCSE-vizsgákon (ez kb. a magyar érettséginek felel meg, csak pár évvel korábban kell számot adniuk tudásukról), annak ellenére, hogy az egyik legszegényebb fővárosi környéken található.

A westminsteri iskolába járó gyermekek 60 százaléka volt jogosult az elmúlt hat évben az ingyenes iskolai étkezésre, ami a szegénység egyik legbiztosabb fokmérője a brit közoktatásban.

Az iskola eddig is keménységéről volt híres, a tanítás reggel 7 óra 55 perctől délután 4-ig tart, ezt két óra tanulószoba követi. Ha hiányzik egy házi feladat, akkor a szülőket sms-ben értesítik.

A cikk itt folytatódik!