Szent Antal-díj – a gyermekvédelemben dolgozók elismeréséért

Idén első alkalommal kerül átadásra a gyermekvédelemben dolgozók elismerésére alapított Szent Antal-díj. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár lesz a fővédnöke a Tegyél jót! Gálaestnek, amelyen a Szülők Háza Alapítvány által létrehozott díjat vehetik át az idei évben a hazai gyermekvédelemben kiemelkedő munkát végző nevelők, önkéntesek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Tegyél jót
2018. november 16. Közlemény

A Kemény Dénes alapító és Regős Judit elnök által létrehozott Szülők Háza Alapítvány 2016-ban indította útjára Tegyél jót! – Ülj mellém! elnevezésű programját, amely állami gondoskodásban élő gyermekek és hátrányos helyzetű családok számára nyújt élményprogramokat. A munkában az alapítvány munkatársain kívül számos önkéntes vesz részt és több vállalkozás, valamint az Önkormányzat és az EMMI is támogat. A tavalyi év végén az Alapítvány hagyományteremtő gálaestet tartott, amelyen megköszönte a közreműködők, támogatók éves munkáját. 2018. november 22-én második alkalommal kerül sor a Tegyél jót! Gálára, amelyre az előző évhez hasonlóan meghívást kapnak az alapítvány munkáját segítők, a partnerszervezetek képviselői, és természetesen idén is itt lesznek a kedvezményezettek: a gyerekek.

Az idei Tegyél jót! Gála újdonsága, hogy első alkalommal kerül átadásra a Szent Antal Díj, azaz a Gyermekvédők Díja, amelyet a Szülők Háza Alapítvány alapított. A gyermekek védőszentjéről elnevezett díjat 3 kategóriában (Gyermekvédő kategória, Önkéntes kategória, Céges támogató kategória) kapják azok a magánszemélyek, szervezetek, akik adott évben kimagasló tevékenységet végeztek a gyermekvédelem terén. A díj létrehozásának célja az, hogy felhívja a figyelmet a gyermekvédelmi munka társadalmi fontosságára és elismerje az ezen a területen dolgozók áldozatos munkáját. Regős Judit, a díjat alapító Szülők Háza Alapítvány elnöke biztos abban, hogy az évente átadásra kerülő elismerés a gyermekvédelemben hivatásszerűen és önkéntesen dolgozók, valamint a területtel kapcsolatban álló vállalati és államigazgatási szféra képviselői számára is értéket jelent majd. Emellett hozzájárul ahhoz, hogy a társadalmat érzékenyítse és figyelmet fordítson a gyermekvédelem fontosságára.

A Tegyél jót! Gálaestre idén november 22-én kerül sor a Vakok Intézete, Nádor termében. Az eseményen részt vesz Tarlós István, főpolgármester úr, dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár úr, Fűrész Tünde, Kopp Mária Intézet elnök asszonya, a Szent Antal Díj jelöltjei, a Szülők Háza Alapítvány önkéntesei, támogatói. És természetesen a gyerekek, akik a Tegyél jót! program idei eseményeinek részesei voltak, már izgatottan készülnek a fellépésükre a Gálaesten.