Szeptember 18-ig lehet pályázni az Év Családbarát Vállalata díjért

Már javában zajlik a pályázás az Év Családbarát Vállalata díjért. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén ötödik alkalommal hirdette meg a pályázatot, amellyel a munka-magánélet egyensúlyának fontosságára hívja fel a figyelmet. A díjakat idén is a Családbarát Vállalat Gálán fogják kiosztani.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Három Királyfi Három Királylány Mozgalom
2017. július 26. Közlemény

Családbarát Vállalat Díjátadó ünnepség 2015.11.17. fotó: Németh András Péter

A pályázat célja

A munkaerő piaci változások, az egyre növekvő munkaerőhiány és a fiatalabb generációk igényei miatt a családbarát szemlélet, vagyis a magánélet és a munka összehangolása mára alapvető célként fogalmazható meg valamennyi vállalat esetében. Az elnyerhető díjjal a mozgalom jutalmazza azokat a cégeket, akik a fenti trendeket és változásokat nemcsak követik, de mások által is hasznosítható jó gyakorlatokkal válaszolnak azokra. Ezek a jó gyakorlatok nem kizárólag a multinacionális vállalatoktól érkezhetnek, hanem akár feltörekvő kis-és középvállalkozásoktól is, hiszen a családbarát vállalatkultúra nem a vállalat nagyságától, sokkal inkább a vezetés hozzáállásától függ. Éppen ezért ezt a díjat minden évben három (kis-, közepes- és nagyvállalat) kategóriában adják át a szakmai zsűri bírálata alapján. A három fődíj mellett a mozgalom minden évben kioszt Családbarát Vállalat címeket és videó különdíjat is.

A pályázás menete

A regisztráló cégek részére 48 órán belül eljuttatják a pályázat részletes feltételeit.

A regisztráció folyamatos: balansz@haromkiralyfi.hu
Beküldési határidő: 2017. szeptember 18.
Beküldés módja: elektronikusan a balansz@haromkiralyfi.hu e-mail címre.

Tavalyi nyertes vállalatok és programjaik

Webstar Csoport Kft. Kisvállalati kategória
Évről-évre megújuló családbarát programjaikkal emelkedtek ki. A szervezet a családot nem kizárólag női témaként kezeli, illetve a felhatalmazó vezetői attitűd és az atipikus munkavégzési formák alkalmazása jellemző. Emellett folyamatosan hozzásegítik kollégáikat, hogy szerepeiket jól tudják betölteni, megtalálják helyüket a munka mellett a magánszféra területén is.

Numil (Nutricia) Hungary Kft. Közepes vállalat kategória
A vezetőség azon dolgozik, hogy támogató szolgáltatásokkal tudja kísérni munkatársait különböző élethelyzetekben. Ez nemcsak a kisgyermekesekre, hanem akár idős szülőt, vagy beteg házastársat gondozó kollégákra is vonatkozik. A hozzáállás része a példátlanul sok elemet tartalmazó szülőknek szóló programjuk, a Standing by Families is.

BT Roc Kft. Nagyvállalat kategória
Az atipikus foglalkoztatási formák és a kismamák ismételt munkába állásának támogatása mellett, foglalkozik a munkatársak testi és lelki egyensúlyával: szűrések és vizsgálatok rendkívül széles köre érhető el a vállalati juttatáscsomagban.