Szeretetakciók országszerte! – Hogy mindenkinél legyen ünnep

Portálunk egy csokorba gyűjtötte a legnagyobb segély- és szeretetszolgálatok adventi akcióit. Reméljük, mindenki megtalálja a számára leginkább támogatható adománygyűjtést, hogy minél több ember számára legyen igazi ünnep a Karácsony.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 01. bencze.aron

Portálunk egy csokorba gyűjtötte a legnagyobb segély- és szeretetszolgálatok adventi akcióit. Reméljük, mindenki megtalálja a számára leginkább támogatható adománygyűjtést, hogy minél több ember számára legyen igazi ünnep a Karácsony.


Máltai szeretetszolgálat

Novemberben nyílt meg a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. Hatvanhat faház és 130 árus várja december 30-ig a látogatókat. Hangsúlyos szerepet kap a jótékonykodás is: a Máltai Szeretetszolgálat akciójában egy gyufásdoboz megvásárlásával hozzájárulhatunk a rászorultak megsegítéséhez.

Online adományozás!

Ökumenikus Segélyszervezet

„Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!“ mottóval indította el idei Országos Adventi Adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

A hármas mottó arra utal, hogy a pillanatnyi támaszon mellett az Ökumenikus Segélyszervezet lehetősége szerint mindig komplex segítségnyújtásban gondolkodik. A hozzá fordulóknak nem csak egyszeri, azonnali, hanem átgondolt, hosszú távú támaszt kíván nyújtani. Az ország több pontján található családok átmeneti otthonában például a lakhatás biztosítása mellett adósságkezelésben, munkahelykeresésében, szociális és hivatalos ügyek intézésében, a gyermekek tanulási nehézségeinek leküzdésében, képességeik fejlesztésében segít, melyek mind egy cél irányába mutatnak, esélyt adni az élet önálló újrakezdéséhez. Az eddig elvégzett és a jelenlegi munkát pedig mi sem jellemzi jobban, minthogy a Segélyszervezet országos szociális intézményhálózatán keresztül éves szinten több mint 270.000 alkalommal nyújtanak segítséget a szervezet munkatársai. Az adventi időszakban számos akciót szerveznek többek között ételosztások, adományátadások és segélyakciók formájában, de gyűjtésükkel az ünnepeke elmúltával, a hétköznapokban szeretnének minél többeknek segíteni.

Elérhetőségek.

Baptista Szeretetszolgálat

A Baptista Szeretetszolgálat 2011-ben nyolcadik alkalommal indította el “Cipősdoboz” kampányát. Karácsonyi adománygyűjtő akció évről-évre népszerűbb: 2010-ben 22.300-an csatlakoztak a gyűjtéshez, így 22.300 kisgyermek ünnepét szépíthették meg közösen. Kevesen tudják, hogy jónéhány évvel ezelőtt az Amerikai Egyesült Államok akkori elnöke, Bill Clinton és felesége Hillary Clinton futárral küldték el Magyarországra személyes cipősdoboz ajándékaikat!

Gondolta volna hát, hogy egy egyszerű, hétköznapi tárgy is elég ahhoz, hogy másoknak örömet szerezzen? Keressen Ön is egy üres cipősdobozt, és töltse meg jó és hasznos dolgokkal! Bármivel, aminek gyermekként Ön is örülne. Nem az számít, mit tesz a dobozba. Hanem, hogy milyen szívvel.

Elérhetőségek.

Magyar Református Szeretetszolgálat

Sok gyermeknek a Karácsony ajándékok nélkül múlik el! Ezen változtathatunk együtt! – hirdeti a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Karácsonya akciója. Készíthet ön is csomagokat és szervezhet csomagkészítő összejöveteleket, ami az ajándékozás és az alkotás örömét is adhatja a résztvevőknek. Az így elkészült csomagokat juttassa el 2011. november 20. és december 15. között a lakóhelyéhez legközelebb eső gyűjtőhelyre vagy küldje el postán az valamelyik irodájába. Az így beérkezett csomagokat átadjuk magyarországi, erdélyi és kárpátaljai rászoruló gyermekeknek.

Elérhetőségek.

Vöröskereszt

Jótékonysági hangversenyt rendeznek a Magyar Vöröskereszt javára december 4-én 19 órától, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánián.  A Jótékonysági eseményen fellép Vásáry André, Nédó Olga hegedűművész, a Magyar Vöröskereszt kulturális nagykövete, Virágh András Liszt-díjas orgonaművész, valamint a Szent Erzsébet Kamarazenekar. A jótékonysági koncertsorozat bevételeinek egy részét a Magyar Vöröskereszt számára ajánlják fel a szervezők. A humanitárius szervezet ezt az összeget hátrányos helyzetű családok támogatására fordítja.

Bővebb információ.

Katolikus Karitász

„Egymillió csillag a szegényekért” elnevezéssel december 4-én indul a megszokott adventi szolidaritási akció. A számos helyszínen, többek között forgalmas csomópontokon standokat állítanak fel, ahol a járókelők tetszőleges adomány ellenében, de legkevesebb 200 forintért megvásárolhatnak egy kis gyertyát, amelynek meggyújtásával karácsony este a nélkülözőkre gondolnak majd.

Bővebb információ.

MikulásGyár

2011 decemberében, hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Európa egyik legnagyobb karitatív rendezvénye, a MikulásGyár, amely tavaly 161.000 rászorulónak tette szebbé karácsonyát. A Kívánságpor a karitatív szervezet saját terméke: a zsákocskában speciális por van, amely a levegőbe szórva csillog-villog. A kis csomagot – melyen a “Kívánj bármit, megkapod, ha a csillagokat elkapod” szöveg olvasható – egyes újságosoknál, könyvesboltokban és az ország nagyobb postáin vásárolhatják meg az érdeklődők.

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb jótékonysági akcióját, amely december 9. és 21. között országszerte 14 plázában, minden postán és a budapesti Felvonulási téren gyűjti az adományokat: egyebek mellett tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, könyveket.

Hasznos információk.

Családháló

A Családháló szeretetakciójáról pedig ide kattintva olvashat bővebben.