Szex gyerekszülés után

Egy amerikai apuka, Troy Jones osztotta meg gondolatait egy szülőknek szóló oldalon arról, milyen férfinak lenni a baba megérkezte után. A cikk tanácsokat ad azoknak az anyukáknak, akik hajlamosak elfelejteni időnként, hogy a kisbaba apukája eredetileg a férjük, aki...nos...férfiból van!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 07. Gyarmati Orsolya

Egy amerikai apuka, Troy Jones osztotta meg gondolatait egy szülőknek szóló oldalon arról, milyen férfinak lenni a baba megérkezte után. A cikk tanácsokat ad azoknak az anyukáknak, akik hajlamosak elfelejteni időnként, hogy a kisbaba apukája eredetileg a férjük, aki…nos…férfiból van!


Egy férj nagyon sokat gondol a szexre, írja Troy. Erre képes akár egy temetés alatt, sőt, még meccset bámulva is! Ő ugyanis férfi, aki egyszerűen nem tudja agyának ezt a területét kontrollálni. Sajnos, ha van olyan időszak egy kapcsolatban, amikor a szex igencsak háttérbe szorul, akkor az a gyermek születését követő 12-24 hónap. Ezen intervallum során egy férj kénytelen megtapasztalni a “Ne gyere a közelembe!!!”, valamint a Őrjöngő nimfomániás vagyok”-állapotok szélsőséges váltakozásait. Jones apuka talán tud segíteni abban, hogyan látja ezeket a nehéz hónapokat egy férfi. Íme három olyan tanács anyukáknak, amelyek támpontot adhatnak azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet ismét a normális kerékvágásba visszazökkenni a hálószobában életük párjával.

1. Beszéljétek ki!

A szex és az intimitás minden párkapcsolat fontos részét képezi. Ha gondod van, adj neki hangot, és bátorítsd férjedet arra, hogy ő is tegye ugyanezt. Ugyanakkor fontos, hogy az ilyen beszélgetésekre ne az ágyban kerüljön sor, mivel ott a ház ura más céllal tartózkodik.

2. Fogadd el, hogy a gyerek megérkezése sokmindent megváltoztat

A szex egész más lesz a gyerekek megszületésétől számított jópár évig. Kevesebb idő jut egymásra, sokkal fáradtabb vagy, és időnként kifejezetten gyűlölheted hites uradat. Jól hangzik, nem? A férfiaknak – számos tévhittel ellentétben – nincs szükségük hatalmas mennyiségű szexre. Ha tehát bármikor csak egy kicsit is érzed, hogy most szívesen bújnál össze férjeddel, ne habozz cselekedni! A spontaneitás amúgy is feldob egy kapcsolatot. Ha ez nem megy, esetleg tűzzetek ki egy bizonyos napot minden héten, amikor biztosan van időtök egymásra!

3. Értsd meg, hogy számára a szex egyenlő a szeretettel

A férfiak gyakran kiborulnak, a túlságosan ritka együttlétektől, illetve könnyen magukba fordulhatnak, ha szexuálisan bizonytalannak érzik magukat. Hogy miért? Mert a férfiak hajlamosak arra, hogy a szeretetet, a szerelmet és a szexet azonos fogalomként kezeljék, vagyis: minél többet bújsz a férjeddel ágyba, annál inkább fogja úgy érezni, hogy szereted. Tehát mi a megoldás egy halálosan fáradt, rossz hangulatban lévő anyuka számára? Felismerni, hogy elég, ha hetente egyszer ráveszi magát a szexre, de az fontos, hogy ne várja meg, amíg a férje nyaggatni kezdi! Jobb inkább kezdeményezni, mint szemrehányó megjegyzéseket hallgatni! Ne feledd: a szex remek és ingyenes időtöltés!