Szikrázó napsütés várható, de néhol mínusz 10 fok is lehet éjjel

Hétfőn alapvetően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb a nyugati határ közelében fordulhat elő kevés fátyolfelhő. Csapadék sehol sem lesz.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 05. bencze.aron

Hétfőn alapvetően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb a nyugati határ közelében fordulhat elő kevés fátyolfelhő. Csapadék sehol sem lesz.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a zömmel északkeleti szél az Alföldön megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, -7 fok között várható, de a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben néhol -10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 4, 9 fok között valószínű.

Keddtől péntekig

Az időszak első felében túlnyomóan derült idő várható, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főként északnyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak nagy részében általában -2, -8 fok között, néhol -10 fok körül alakul, pénteken várható ennél kissé enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 9 fok között valószínű.

Autósok figyelem! – Nőhet a reakcióidő

Légköri front ugyan nem lesz felettünk, a magasban azonban hidegebb levegő áramlik fölénk. Emiatt a különösen érzékenyeknél hidegfront jellegű hatás jelentkezhet. Előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, vérnyomásingadozás. Nőhet a reakcióidő.