Szlovák püspökök: Nem igaz, hogy az ember “semleges” neműnek születik!

Egyhangúan tiltakoznak a szlovák főpásztorok az ún. Isztambuli Konvenció aláírása ellen, mivel egyértelműen úgy vélik, az egyezményben vannak olyan szakaszok, amelyek a nem sztereotipikus nemi szerepek teljes elfogadását, valamint a vallásszabadság és a szülői nevelési szabadság korlátozását is magukban foglalják.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 30. Családháló

A szlovák püspökök egyértelműen arra kérik a szlovák kormányt, hogy az ne írja alá az Isztambuli Egyezményt, amelynek fő témája a nők elleni és a családon belül erőszak megelőzése. A konvenciót még 2011-ben fogadta el az Európa Tanács. A püspöki konferencia elnöke, Stanislav Zvolensky most közleményt adott ki, amelyben egyértelműen leírja: a konvenció gender-ideológia alapú, s ellenkezik a józan ésszel.

drawing-gender-lines-detail-g-gawne-kelnar

Az Isztambuli Egyezmény több “új” bűncselekményt is definiál, például a női nemi szervek csonkolását, a kényszerházasságot, a kényszerabortuszt, vagy a kényszersterilizációt. Mindezt annak tulajdonítja, hogy a nemeket kezdetektől fogva egyenlőtlenség jellemezte, értsd: a férfiak mindig erősebbek voltak. Emellett a konvenció azt is hangsúlyozza, hogy különbség van biológiai és “társadalmi” nem között.

Az Isztambuli Egyezményt összeállítók úgy vélik, minden személy semleges neműnek születik, és a társadalmi elvárások, valamint a nevelés és a személyes döntés azok a tényezők, amelyek férfivá és nővé tesznek valakit. A püspöki kar ez ellen tiltakozik most.