Szmogriadó vs ovik: becsukják az ablakot?

A héten az időjárási tényezők szerencsétlen összjátékának, na meg a gyárak, autók, fűtőberendezések melléktermékeinek köszönhetően a fővárosban is beérett egy szmogriadó, de legalábbis a tájékoztatási fokozat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. január 07. Dívány

Little child playing in snow

Ekkor már mindenkit óva intenek attól, hogy szabadtéri programot csináljon, sőt. Már egy kis séta sem tesz jót az egészségünknek, és a gyerekek, idősek és terhesek még inkább veszélyeztetettebbek a rossz levegőminőség miatt.

Viszont – mint tudjuk – a szociális és pedagógiai intézményekben (egyszerűség kedvéért bölcsi, ovi, iskola) az az általános gyakorlat, hogy minimum egyszer kiviszik a gyerekeket a levegőre.

Megkérdeztük hát a Főpolgármesteri Hivatalt, hogy mi a bevett gyakorlat erre a helyzetre: értesítik-e az intézmények vezetőit a kialakult helyzetről, esetleg tiltó utasítást küldenek, vagy pedig hagyják, hogy a vezetők saját hatáskörben ítéljék meg, hogy kiviszik-e a gyerekeket a levegőre.

A válasz szerint a budapesti szmogriadó bármely fokozatának elrendeléséről, vagy megszüntetéséről a Fővárosi Önkormányzat honlapján tájékoztatják az olvasókat, valamint az MTI-nek küldenek sajtóközleményt a helyzetről és a teendőkről. (Természetesen a közvéleményen kívül a közszolgáltató, közútkezelő, közlekedési társaságokat és további hatóságokat is tájékoztatják.) Minderre külön jogszabályok vonatkoznak.

A cikk itt folytatódik!