Családháló

Kezdőoldal Háttér A szoptatás hatása a gyermeked szervezetére

A szoptatás hatása a gyermeked szervezetére

Miért is van jó hatással az anyatej a gyermekre? A WHO által megadott információk alapján összeszedtük, hogy milyen hatása van a szoptatásnak a gyermek testrészeire. Íme, a lista:

Babaszoba,

A szoptatás hatása az agyra, a szemre és a fülre

Az anyatejben levő koleszterin és egyéb zsírok jótékony hatással vannak az idegszövet növekedésére és az agysejtek kialakulására. Mondhatnánk, hogy a szoptatás hatására magasabb lesz a gyermeked IQ-ja – de persze ez utóbbi mértéke más tényezőktől is függ. Az biztos, hogy jobban funkciónál az anyatejes gyermekek agya általában.

Az is tény a statisztikák alapján, hogy a szemre is jótékony hatással van a szoptatás, ritkább a szemüveges anyatejes baba, ahogyan kevesebbszer kapnak el fülfertőzéseket is.

A szoptatás hatása a fogakra és  a torokra

Azoknál a gyermekeknél akiket az édesanyjuk egy évnél tovább szoptatott ritkábban van szükség fogszabályozásra, valamint az arcizmok a szopásnak köszönhetően jobban fejlődnek, ezen kívül az anyatej ízének finom változásai előkészítik a kisbabát a későbbi szilárd ételek és ízek elfogadására. A statisztikák szerint ráadásul ritkább a mandula eltávolításának szükségessége az anyatejes babák esetében.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
A zaj bajjal jár

Komoly egészségügyi és lelki problémákat okozhat a folyamatos zaj. Sokan észre sem veszik, mondván, már megszokták. Azonban attól függetlenül, hogy...

Close