Sztárok, akik elveszítették a gyereküket

Egy-egy tragédia megtörténtekor az ember sokszor vigasztalja magát azzal, hogy a halál az élet természetes része. Amikor azonban egy szülőnek kell átélnie gyereke elvesztését, abban semmi természetes nincs, hiszen a legtöbb esetben túl korai halált jelent. A hírnév sok mindentől megkíméli a sztárokat, a sors egyszerre váratlan és kegyetlen fordulatai ellen viszont ők sincsenek védve.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
halál
2017. március 14. Origo

John Travolta

A Grease sztárjának és szintén színész feleségének, Kelly Prestonnak elsőszülött gyermeke, egy Jett nevű fiú 16 éves korában, 2009 januárjában halt meg – hogy a tragédia még súlyosabb legyen, egy gondtalannak induló családi vakáció közben a Bahamákon.

Jett születése óta egy ritka betegségben, Kawasaki-szindrómában szenvedett, és tragikusan korai halálához is ez vezetett. A fiút az Old Bahama Bay Hotel lakosztályában találták meg, ahol egy roham következtében elesett, és beverte a fejét a fürdőkádba.

A megtört szülőkön kívül Jett Travoltát kishúga, az akkor nyolcéves Ella Blue is gyászolta. A híres házaspár harmadik gyermeke, egy Benjamin nevű fiú a bátyja halála után másfél évvel született. Addigra Travoltáék már három éve próbálkoztak az utódnemzéssel, így Bent nyilvánvalóan nem „pótléknak” szánták Jett helyettesítésére, de a baba érkezése remélhetőleg némiképp megkönnyítette számukra a súlyos gyászt.

Sylvester Stallone

A hollywoodi nehézfiú igazi családcentrikus ember. Két feleségétől öt gyermeke is született, akik közül azonban sajnos már csak négy van életben. Stallone legidősebb gyermeke, Sage 1976-ban született, majd 14 évesen az 1990-es Rocky V-ben a vásznon is eljátszotta saját apja fiát, a kiskamasz Rocky Jr.-t.

Sage Stallone ezt követően feltűnt még néhány filmben (Daylight – Alagút a halálba, American Hero, Moscow Zero), de hamarosan átállt a kamera másik oldalára. Nemcsak rendezni és producerkedni kezdett, de 1996-ban alapított egy saját filmes céget is, Grindhouse Releasing néven, amely exploitation filmek restaurálásával és állagmegőrzésével foglalkozik. A 2006-os Rocky Balboában való megjelenést is (újra ő játszotta volna Rocky Jr.-t) azért utasította vissza, mert nagyon el volt foglalva cége ügyeivel.

A cikk ITT folytatódik