Szülők Háza Alapítvány – Akik visszajönnek…

A Szülők Háza Alapítvány december 4-én hagyományteremtő Gálaesttel köszöntötte a Tegyél jót – Ülj mellém! programban résztvevő önkénteseit, partnereit és támogatóit a Benczúr Házban. Az esemény célja az együttműködők köszöntésén túl a Szülők Háza Alapítvány szakmai programjának bemutatása volt. Az eseményen több, mint 25 állami gondoskodásban élő gyermek vett részt, akik gálaműsorral készültek a programra. Az est házigazdája dr. Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója volt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
regős judit
2017. december 07. Közlemény

Az estet Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest város főpolgármester-helyettese nyitotta meg, aki a szakmai, civil szervezetek állami és önkormányzati feladatellátást kiegészítő és támogató tevékenységének fontosságát hangsúlyozta, és méltatta a Szülők Háza Alapítvány eredményeit, rendkívül gyors és sikeres fejlődését. Elmondta, hogy a korábbi együttműködések sikerére tekintettel a Főváros –lehetőségeihez mérten – a jövőben is örömmel erősíti az Alapítvány partnereinek sorát.

Fűrész Tünde, az Emmi bölcsődei rendszer átalakításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa kiemelte a Szülők Háza Alapítvány családokért és gyerekekért végzett elkötelezett munkáját, és kijelentette, hogy a jövőben is számítanak az Alapítvány együttműködésére.

Rácz Marina, a szátoki Margaréta gyermekotthon 14 éves lakója egy évvel ezelőtt ismerkedett meg a Szülők Háza Alapítvánnyal, amikor Szátokon jártak mikuláskor. „Az ajándékoknak, amiket hoztak, nagyon örültünk. Megígérték, hogy visszajönnek hozzánk máskor is, amit én nem nagyon hittem el, mert ezt már sokan mondták régebben, de sosem láttuk többet őket. De ők visszajöttek, és azóta is nagyon sok programon vettünk részt együtt.”

Právicz Attila, a budapesti Hotel Mediterran igazgatója az Alapítvány önkénteseként a vállalati szféra társadalmi felelősségvállalásának jelentőségét hangsúlyozta, és másokat is arra buzdított, hogy saját lehetőségeikhez mérten álljanak ki a számukra fontos társadalmi ügyek mellett. A szállodaigazgató az idei év során számos ponton működött együtt a Szülők Háza Alapítvánnyal, a 2018-as évre pedig állami gondoskodásból hamarosan kikerülő gyermekek foglalkoztatását és elszállásolását vállalta az önálló életkezdésük támogatása érdekében.

„A sportvezetésen túl korábban nem volt lehetőségem hosszú távon elköteleződni egy konkrét társadalmi ügy mellett, de lassan három évvel ezelőtt az Alapítvány elnöke személyében megtaláltam azt az embert, akinek az elhivatottsága arra sarkall, hogy én maga hozzak létre egy alapítványt, amely a hátrányos helyzetű családok és gyermekek támogatását vállalja fel” – mondta Kemény Dénes, az Alapítvány alapítója.

„A szülők nélkül felnövő gyerekek ugyanúgy szeretetre és figyelemre vágynak, mint azok, akik meleg, gondoskodó családban élnek, csak éppen nekik ebből kevesebb jut. Ezt a hiányt igyekszünk pótolni a Tegyél jót – ülj mellém program során” – mondta a gálaesten Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány egyik alapítója. Beszédében a Szülők Háza 12 éves múltjára tekintett vissza, és háláját fejezte ki mindazok felé, akik a könnyebb és a nehezebb időszakokban egyaránt kiálltak a szervezet céljai, azaz a krízishelyzetben lévő családok és család nélkül nevelkedő gyermekek segítése, és társadalmi esélyeinek növelése mellett, illetve szakmai munkájukkal, lelkesedésükkel folyamatosan tettek és tesznek annak megvalósulásáért. Hangsúlyozta, az Alapítvány gyors fejlődése és szakmai sikerei nem valósulhattak volna meg a Szülők Háza évek óta meglévő, aktív önkéntes bázisa, valamint a kivételes partnerségi együttműködések hiányában.

Az est befejezéseként a program támogatottjai, azaz a gyerekek kapták a főszerepet. Rendkívül színvonalas műsorukkal vidám és megható pillanatokat, tehetségükkel pedig olykor igazi meglepetést is szereztek a közönségnek. Az előadásokat Lőcsei-Balássy Emőke, a program szakmai koordinátora állította össze, aki két éve dolgozik az Alapítvány szakmai kapcsolatainak kialakításán és fenntartásán.

Az Alapítvány koordinátora, Kemény-Rónai Renáta a program első évét bemutató fotókiállítást nyitott meg. Beszédében elmondta, Böröczki Gábor és Markowski Eszter, a kiállított képek készítői a program kezdete óta részt vesznek az ország különböző pontjain tartott élménynapokon. Nekik köszönhető, hogy a számtalan közös élmény maradandó emlékké változhatott. „Aki csak magára gondol, annak problémái vannak. Aki azonban másokra is, annak izgalmas feladatai” – zárta az estet a koordinátor.

A Tegyél jót! Ülj mellém! program következő megállója egy kétnapos karácsonyi ünnepség, amelyet Pilisszántón töltenek. Az eseményre olyan gyerekeket várnak, akiket karácsonykor nem visznek haza, hiszen tudják, hogy sokuknak a legnagyobb ajándék egy támogató család lenne. Családot teremteni, minden gyereket hazavinni nem tudnak, de egy olyan eseményt, melyben megtapasztalhatják, hogy a karácsony valóban a szeretet ünnepe, meg tudnak valósítani.

Az eseményhez előzetes regisztrációval lehet csatlakozni a tegyeljot@tegyeljot.hu email címen. Az Alapítvány örömmel fogadja karácsonyi ajándékok felajánlását, valamint anyagi támogatást az ajándékok beszerzéséhez és a program lebonyolításához a következő bankszámlaszámra: CIB Bank 10701087-69409866-51100005.

A programról és a programhoz való csatlakozás lehetőségeiről további információk a tegyeljot.hu oldalon találhatóak.