Támogassátok a Kenguruzószéket, hogy a korababák és szüleik sokat és kényelmesen kenguruzhassanak!

Bizonyára sokan hallottatok már a Kenguru-módszerről, amikor a koraszülötteket (és az újszülötteket is) ráhelyezik édesanyjuk vagy édesapjuk csupasz mellkasára. Ez a fajta bőr-bőr kontaktus nem egyszerűen jó érzés babának és szülőnek egyaránt, de rendívül komoly segítséget jelent mind a kötődés kialakulásában, mind a baba gyógyulásában. Fontos lenne azonban, hogy a kenguruzás idején az anyuka vagy apuka kényelmesen üljön – ehhez nyújthat segítséget a Kenguruzószék!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. március 22. Családháló

A kenguruzó szülők naponta sok-sok órát töltenek úgy, hogy kicsi korababájukat a mellkasukon fekszik. Mivel a szülőknek ülniük kell eközben, nem mindegy, milyen ülőalkalmatosságban teszik ezt. Az ideális szék hátradönthető, tartja a derekat, a lábat, a nyakat. Ilyen szék azonban csak kevés van, de sokkal több kellene!

Éppen ezért találta ki a Melletted a helyem Egyesület, hogy a Kenguruzás Világnapja alkalmából (május 15. ) a tavalyihoz hasonlóan idén is meghirdeti kenguruversenyét a Koraszülött Intenzív Centrumok (PIC) között. Az eseményre április 22-én az Óbudai Futónapon a 10:30-kor induló Családi Futamon kerül sor.

A verseny 2017. május 15-én éjfélkor zárul.

Tavaly az ország 20 PIC-je közül 11-en csatlakoztak, s 57 pici baba élvezte a verseny alatt anyukája vagy apukája közelségét. A cél a tavalyihoz hasonlóan idén is az, hogy minél több kényelmes kenguruzószéket lehessen szétosztani a versenyzők között . Egy szék ára egyébként 60 ezer forint, a verseny meghirdetője 600 ezer forintnyi adományt szeretne összegyűjteni.

A Kenguruverseny fővédnöke és futókövete: Dr. Schill Beáta Kengurumama, Aranyanyu

A kezdeményezést ITT LEHET TÁMOGATNI!