„Taníts szabadon, tanulj szabadon!” – interaktív előadás + JÁTÉK!

„Állj ki magadért! Érték van benned! Képes vagy rá!” Szándékaink szerint és minden törekvésünkkel ezeket az üzeneteket ültetnénk gyermekeink szívébe, ugyanakkor sokszor rossz eszközökhöz nyúlunk, gyakran pedig a rendszer gördít akadályt céljaink elé. Október 18-án Balatoni József, az ország legnépszerűbb történelemtanára, a Jocó bácsi világa nagysikerű könyv, illetve Facebook-oldal szerzője közös ötletelésre, gondolatok és javaslatok börzéjére hívja a szülőket, pedagógusokat, fiatalokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülő
2017. október 12. Antal-Ferencz Ildikó

„Állj ki magadért! Érték van benned! Képes vagy rá!” Szándékaink szerint és minden törekvésünkkel ezeket az üzeneteket ültetnénk gyermekeink szívébe, ugyanakkor sokszor rossz eszközökhöz nyúlunk, gyakran pedig a rendszer gördít akadályt céljaink elé. Hogyan nevelnénk magabiztos és kreatív gyereket, ha nem engedjük kérdezni, és feltétlen engedelmességre szocializáljuk? Hogy oltsunk belé bátorságot, amikor az iskolában irreális elvárásokkal bástyázzuk körül ahelyett, hogy támogató védőhálót feszítenénk alá? Hogyan győzhetnénk meg arról, hogy színes és érdekes a világ, ha kizárólag unalmas adatokra szűkítjük azt a számára? Milyen módszerekkel biztosíthatjuk egyszerre a boldog gyermekkort és a versenyképes tudást?

Balatoni József, az ország legnépszerűbb történelemtanára, a Jocó bácsi világa nagysikerű könyv, illetve Facebook-oldal szerzője közös ötletelésre, gondolatok és javaslatok börzéjére hívja a szülőket, pedagógusokat, fiatalokat október 18-án 18 órakor a K11 Művészeti és Kulturális Központban (1075 Budapest, Király utca 11.) . A Felelős Szülők Iskolája szervezésében megrendezett „Taníts szabadon, tanulj szabadon!” című előadása hasznos gyakorlati tippekben, fogódzót nyújtó útmutatásban gazdag lesz. A 90 perces interaktív előadást közös beszélgetés követi, melynek vendége Tihanyi Rita gyermekagykontroll-oktató, pedagógus lesz. Az eszmecsere középpontjában gyermekeink, tanítványaink boldogsága, sikere, a rendelkezésünkre állókon túl a még felfedezetlen eszközök, és a csapatmunka állnak majd. A közönséggel együtt erre a kérdésre kutatják a lehetséges válaszokat: Hogyan tud a tanár élményt adni, vele együtt a szülő motiválni, a gyerek pedig gyerek lenni úgy, hogy öröm legyen a tanulás?

Az eseményen a finn oktatási rendszer és a japán iskolarendszer képviselői is részt vesznek, hogy bemutassanak olyan működő módszereket, gyakorlati példákat, amivel mi is többek lehetünk.

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/balatoni-jozsef-joco-bacsi-eloadasa-tanits-szabadon-tanulj-szabadon-84061.

Ha szeretnél nyerni egy páros belépőt az előadásra, játssz velünk az FB oldalunkon!!