Te tudod, hogyan születtél?

A legtöbb családban még mindig tabutéma a születés, a gyerekek alig felének meri elmesélni az anyukája, hogy hogyan jött a világra. dr. Dékány Ágnes szülészorvossal, és Hengerics Katalin dúlával beszélgettünk a kérdésről egy meghökkentő baba kapcsán, ami többek között arra is jó, hogy segítsen felkészíteni a szülésre, de akár a kistestvér fogadására is. A Dívány.hu cikke.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
születés
2017. szeptember 13. Dívány

Fotó: https://www.facebook.com/SzulniJo/

Oké, tudom, mondták már, hogy furcsa a humorom, és a valóságban nyilván nem is így történt volna a dolog. Az azonban biztos, hogy ez egy – finoman szólva – nem szokványos baba, és nem is egy terhes Barbie. Kíváncsi lettem a történetére, ezért utána jártam, és pár percen belül egy egészen más dimenzióba csöppentem.

Ezt az egyáltalán nem szokványos babát dr. Dékány Ágnes szülészorvos Szülni jó nevű oldalán találtam. Már az oldal elnevezésből is látszik, de megkeresésünkkor külön kitért rá, hogy misszióként tekint arra, hogy a nőknek jó legyen a szülésélményük, olyan, amire évek múlva is szívesen emlékeznek majd. És ennek az egyik eszköze az, ha felkészülünk rá, beszéljünk róla, legyen nyílt kommunikáció, hogy ne csak elszenvedjük, hanem örömmel éljük át azt a napot.

Dékány Ágnes szerint egy nő vagy fél, vagy szül, a kettő együtt nem megy. A félelmet pedig a szülést megelőzően jól lehet oldani, ha beszélnek róla. Ehhez pedig jól jöhet egy ilyen baba.

 

A cikk ide kattintva folytatódik.