Tehetséges fiatal lányokat támogat az EMMI

A tehetséggondozás idei újdonságaként a fiatal lányokat is külön támogatják, szeretnék, ha azon tudományágak iránt is növekedne az érdeklődésük, amelyeket sokan hagyományosan nem női területeknek tartanak, mint a matematika, illetve a természettudományok – mondta el az M1-en Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 20. Orientpress

Nemzetközileg is kiemelkedő tehetséggondozó program működik Magyarországon, amit sokan szeretnének átvenni, és a közelmúltban új elemmel is gazdagodott. Minden ezen belül meghirdetett projekt a teljes kárpát-medencei magyarságnak szól, tehát a határokon belül és azon kívül élő fiatalok is jelentkezhetnek rá – mondta a Ma reggelben Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tisztségviselője annak kapcsán nyilatkozott, hogy tavaly már 350 ezernél is több felajánlás érkezett a Nemzeti Tehetség Program javára. Ez azt jelenti, hogy évről évre egyre többen köteleződnek el a magyar tehetségek mellett, hiszen néhány év alatt hétszeresére nőtt az adójuk második egy százalékát felajánlók száma.

A program további népszerűsítésére pénteken országos roadshow indult. Az első állomás előtti sajtótájékoztatón pénteken Székesfehérváron az államtitkár arról beszélt, hogy évente 2,8 milliárd forint jut a tehetségek támogatására a Nemzeti Tehetség Programon keresztül. Ennek egyik felét a személyi jövedelemadóból származó egyszázalékos felajánlások teszik ki, ezt a kormány ugyanakkora támogatással megduplázza. Hozzátette: a programmal évente 350 ezer fiatalt érnek el.

Novák Katalin az M1 műsorában azt is kiemelte, egy magyar civil ernyőszervezet, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) a kontinensre kiterjedő tehetséghálózatot indított. Ezt a tehetségközpontot is figyelembe véve, tényleg elmondható, hogy Magyarország vezető szerepet tölt be a tehetséggondozásban – tette hozzá.

A cikk itt folytatódik!