Teszt: babakocsi

31 különböző márkájú, összesen 65 babakocsit tesztelt laboratóriumban a TVE nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Azt vizsgáltuk, hogy a babakocsik mennyire biztonságosak, milyen könnyen irányíthatók, használhatók, szállíthatók vagy tisztíthatók. A vizsgált termékek ára 30 ezer forinttól félmillióig terjed.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. október 20. Tudatos Vásárló

Blue Empty Stroller Studio Wicker Horizontally

A teszt során 22 különböző sport babakocsit és 43 többfunkciós ún. Travel system módban is használható babakocsit vizsgált a TVE. Jó hír, hogy a termékek a legtöbb szempont alapján jó eredménnyel szerepeltek, mindegyik 50% fölött teljesített. A tesztelt babakocsik közel fele, 24 kapott 75%-nál is jobb összesített értéket.

Mit teszteltünk?

A teszt során laboratóriumi körülmények között szakemberek és hétköznapi felhasználók azt vizsgálták, hogy a babakocsik mennyire könnyen irányíthatók különböző helyzetekben (pl. ha különböző tereptárgyakat kell kikerülni, kis helyen fordulni, göröngyös terepen, lépcsőn fel-, le haladni); mennyire könnyű a hétköznapi használatuk (pl. egykezes összehajtás, ülés rögzítése); mennyire könnyű szállításuk tömegközlekedéssel, lépcsőn fel-, le, vagy autós csomagtartóba ki-be pakolva.

A teljes teszt előfizetéssel megtekinthető itt >>>

Azt is vizsgáltuk, hogy mennyire biztonságosak. Ez utóbbinál néztük a babakocsik stabilitását, hogy vannak-e rajtuk kiálló élek vagy könnyen leszakítható részek, amelyek sérülést okozhatnak, illetve mennyire erős a biztonsági övük. Azt is pontoztuk, hogy mennyire könnyen tisztíthatók.

Biztonság szempontjából kiemelkedően jól szerepeltek a tesztelt babakocsik. A 65 termékből 62 legalább 4 pontot kapott a 0-tól 5-ig terjedő skálán.

A tesztből kiderült, hogy a vizsgált babakocsik viszonylag könnyen irányíthatók: 28 termék kapott legalább 4 pontot ebből a szempontból.

Szállíthatóság szempontjából viszont már kevésbé pozitív a kép, itt csak 18 babakocsi kapott legalább 4 pontot. Ennek oka az volt, hogy tömegközlekedéssel, valamint összehajtva autóban is nehézkes a szállításuk.

A cikk itt folytatódik!