Teszt: létezik tökéletesen pakolható iskolatáska?

Kemény hát, puha pánt, oldalzsebek és fényvisszaverő - ezek csak az alapkövetelmények egy jó iskolatáskánál. De vannak ma már olyan extrák is, amitől a táska együtt nő a gyerekkel. Cikkünkben ilyeneket is teszteltünk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 25. Dívány

Aki úgy gondolja, hogy a tökéletes iskolatáska megalkotása nem igényel űrtechnológiát, a megtalálásához pedig semmiképpen sem kell atomfizikusnak lenni, annak valószínűleg igaza van. Ugyanakkor, aki utoljára saját magának, vagy akár a jelenlegi elsősénél jó pár évvel idősebb nagytesónak vásárolt ilyesmit, meg fog lepődni, mi mindenre képesek a legújabb táskák.

Kipróbáltunk hármat mi is, hogy megtudjuk, hangzatos kamuval állunk-e szemben, vagy tényleg jobbá teszi valaki életét a fejlődés? Utóbbi.

Az persze sok mindentől függ, hogy kinek milyen a tökéletes iskolatáska, néhány alapkövetelménynek ugyanakkor nem árt megfelelni. Első, és legfontosabb szempont, hogy beleférjen a gyerek legalább egy napi holmija.

Vannak persze szélsőséges esetek, akik biztos, ami biztos alapon mindig, mindent magukkal hordanak – nos, erről inkább beszéljük le a gyereket a gerince egészsége érdekében. De azért illúzióink ne legyenek: a négy órára bepakolt iskolatáska tolltartóval, uzsonnával és egyéb kellékekkel (teletöltött vizes palack nélkül) majdnem öt kilót tett ki. Ennyi holmit minimálisan el kell tudni nyelni egy iskolatáskának.

A cikk itt folytatódik!