“Tisztelt abortusz-párti politikusok! Amikor azt mondják “abortusz”, erre gondolnak?”

Az amerikai demokraták között számos prominens abortusz-párti hangsúlyozza a művi terhességmegszakítás legalitását. Hiába keresnénk azonban beszédeikben akár egyetlen mondatot is, amely le merné írni magát a valós folyamatot!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 02. Gyarmati Orsolya

Az amerikai demokraták között számos prominens abortusz-párti hangsúlyozza a művi terhességmegszakítás legalitását. Hiába keresnénk azonban beszédeikben akár egyetlen mondatot is, amely le merné írni magát a valós folyamatot!


A Priests for Life arra szólítja fel az amerikai elnökjelölteket, hogy kampányaik során az abortusz tragédiáját a legfontosabb témák közé emeljék, és nem kizárólag az egyház tanítása okán, hanem azért, mert ha megnézzük, mi is az abortusz, egyértelmű, hogy legalitása nem összeegyeztethető az alapvető erkölcsi tanításokkal. Ennek ellenére számos abortusz-párti nem hajlandó arra, hogy a maga valójában láttassa és lássa a művi terhességmegszakítást, írják a cikk szerzői.

“Közülük hányan ismerik el, mi is az abortusz? Sehányan! Hányan idéznek Warren Hern’s Abortusz a gyakorlatban című orvosi könyvéből, amely a magzat “feldarabolása” és “lefejezése” kifejezéseket használja? Sehányan! Hányan merik felolvasni azokat a leírásokat, amelyek arról szólnak, hogy a procedúra során a a magzat kezeit és lábait kitépik, majd a fejet darabokban távolítják el. Egyikük sem!”

A Priests for Life szerint ezért olyan fontos, hogy feltegyenek ezeknek az embereknek egy nagyon egyszerű kérdést: “Amikor azt mondjátok, “abortusz”, erre gondoltok?”

“Hogy mit válaszolnának az abortusztámogatók erre, az valójában nem számít, hiszen a fenti kép magáért beszél. Mégis, hangsúlyozzuk jobban a kérdést! Ha egy köztisztviselőnek, vagy egy leendő köztisztviselőnek van bármiféle véleménye, álláspontja az abortusztól, akkor az a minium, hogy amikor ezt a szót használja, a jelentését is ismeri. Ha pedig az a céljuk, hogy a politika támogassa az abortuszt, késznek kell lenniük körülírni, miből is áll az abortusz folyamata.”

A cikk írói úgy vélik, mivel csupán annyi a kérésük az abortusz-pártiakhoz, hogy mondják el, mit értenek abortusz alatt, nem az ő dolguk válaszolni. A céljuk, hogy rádöbbentsék a magas posztokon tevékenykedőket, hogy nagy a különbség aközött, hogy szolgálják az embereket, vagy hogy megölik őket.