Tizedszer is megtartják az ország legmenőbb szülői értekezletét! + VIDEÓ

Hamarosan jubilál a nagysikerű iskolaszínházi produkció, a Rögtönzött Szülői Értekezlet. Január 20-án a K11 Művészeti és Kulturális Központban a Momentán Társulat és vendégeink révén újra a tanár-diák-szülő háromszög kihívásokkal teli mindennapjai és ezek érzelmi háttere kerülnek górcső alá, tabuk nélkül, mindig több nézőpontból, megoldás-fókusszal. Improvizáció, nevetés és önismeret – hogy élmények által kerüljünk közelebb egymáshoz. Figyelem, az ünnepi eseményen számos meglepetés várható!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.

A Felelős Szülők Iskolája rendezésében immár tizedik alkalommal színpadra kerülő Rögtönzött Szülői Értekezlet az iskolai élményeket, tapasztalatokat, a szakmai megközelítést és ezzel együtt a humort nemcsak nyomokban tartalmazza. Az improvizáció koronázatlan királyai, a Momentán Társulat tagjai megjelenítik a nevelés-oktatási helyzetek színét és fonákját, s ezek érzelmi hátterét, a jelenségeket búvópatakként kísérő belső folyamatokat olyan szakemberek segítségével hozzák a felszínre, mint Balatoni József (Jocó bácsi), az élménypedagógia egyik legnevesebb hazai gyakorlati megvalósítója, és Polus Enikő (MeSeKő Alapítvány) mentálhigiénés szakember. Közreműködik az ízig-vérig tini Balogh Lali, aki „kamaszból fordít”, és segít megsejteni a felnőtteknek, mi is jár diákjaik, gyermekeik fejében.

Az egymásra találás, a kapcsolódás és az örömteli együttműködés elé számtalan dolog gördíthet akadályt, legyen szó akár felelésről vagy feleselésről, egy félreértésen alapuló sértődésről, nehezen megvalósuló és ezért szorongást keltő vágyakról, tanulási nehézségekről, kiégésről, önbizalomhiányról, „klasszikus pikkelésről”, tipikus „szemtelen kamaszról”, cikizésről és csúfolásról. A rögtönzésben rejlő kreativitás és ösztönös humor segítségével oldhatjuk a befeszüléseket, a szakértők pedig hozzásegítenek minket ahhoz, hogy megértsük egymást, illetve tudatosan és a tőlünk telhető legnagyobb szeretettel legyünk jelen ezekben a helyzetekben. Az érzékenyítő iskolaszínházi előadást minden fejlődni vágyó szülőnek, nevelőnek, pedagógusnak és 10 év feletti diákoknak jó szívvel ajánljuk.

További információk és jegyvásárlás ITT és ITT.  A nagysikerű produkcióba ez a VIDEÓ nyújt egy kis betekintést.