Családháló

Kezdőoldal Háttér Több ezer diák maradhat orvosi ellátás nélkül

Több ezer diák maradhat orvosi ellátás nélkül

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, még idén be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Origo,

A tanulói, hallgatói jogviszony megszűnése után még október 31-ig érvényes azoknak a diákigazolványuk, akik idén nyár elején fejezték be tanulmányaikat.

Ha a volt diák nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el – és más jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásra –, akkor december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Ez havonta 7050 forint, naponta pedig 235 forint.

dwg_female_doctor_w_patient

Ez azt is jelenti, hogy legkésőbb december 30-ig, azaz az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság lejártát (december 15-öt) követő 15 napon belül be kell jelentkezni a NAV-hoz, a 16T1011 jelű adat- és változásbejelentő lapon.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Végre egy jó hír! A karácsonyt már a családjával töltheti Michael Bublé súlyos beteg kisfia

Michael Bublé 3 éves kisfia egyre jobban van, ezért az ünnepeket már a családjával töltheti otthon. Noah szülei boldogabbak nem...

Close